Lamborghini Urus Performante, ανεβάζοντας τον πήχη [video]

Lamborghini Urus Performante, ανεβάζοντας τον πήχη [video]

Ξεκινώντας την καριέρα της με ένα ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, η Lamborghini Urus Performante ανοίγει εκ νέου την ψαλίδα από τον ανταγωνισμό των υπόλοιπων super SUV.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Stephan Winkelmann, CEO της Lamborghini, «Η Urus Performante μεταφέρει τις ιδιαίτερες επιδόσεις και την ξεχωριστή εμφάνιση του πρωτοποριακού Super SUV της Lamborghini σε ένα επόμενο επίπεδο, διατηρώντας την πολυτελή ευελιξία του και παρέχοντας την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Όχι μόνο στο δρόμο αλλά σε κάθε περιβάλλον, πρόκειται για μια δελεαστική σχεδίαση που υποδηλώνει νέα σημεία αναφοράς για τον οδηγικό δυναμισμό σε ένα ήδη αξιόλογο αυτοκίνητο. Η Urus έθεσε ένα νέο πρότυπο στο λανσάρισμά της, λαμβάνοντας το σχεδιαστικό DNA και το τεχνολογικό ταλέντο της Lamborghini και παρέχοντας το πρώτο Super SUV στον κόσμο για μια νέα εποχή. Η Urus Performante θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την κατηγορία των SUV».

Οπτικά, ο σχεδιασμός του μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου είναι πιο καθαρός και αιχμηρός, χωρίς όμως να χάνει πόντους στο κομμάτι της κομψότητας. Πολλά μέρη του αμαξώματος, όπως το καπό, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Σε ποσοστό που ξεπερνά κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας. 

Οι νέες, μπροστινές εισαγωγές αέρα δίνουν μία πιο άγρια όψη, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη ροή αέρα στον κινητήρα. Βελτιστοποιημένη είναι και η αεροδυναμική στους θόλους των τροχών, ενώ η νέα πίσω αεροτομή αυξάνει την αρνητική άντωση κατά 38%, σε σχέση με τις απλές Urus. Οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών συνοδεύονται και από αυξημένα -κατά 16 mm- μετατρόχια. Τα ελατήρια των αναρτήσεων είναι κατασκευασμένα από ειδικό χάλυβα, μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 2 cm. Όσο για τους τροχούς, είναι σφυρήλατοι 22” (προαιρετικά 23”) με μπουλόνια τιτανίου και ελαστικά της Pirelli, ειδικά εξελιγμένα για την περίσταση. 

Lamborghini Urus Performante

Στο εσωτερικό τα καθίσματα ντύνονται με Nero Cosmus black Alcantara τα οποία διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό, εξαγωνικό μοτίβο ραφής. Διάφορες λεπτομέρειες και λογότυπα τονίζουν τον ειδικό χαρακτήρα της έκδοσης ενώ υπάρχουν ειδικά για την περίπτωση γραφικά που εμφανίζονται στις ψηφιακές οθόνες του ταμπλό. 

Αναφορικά με τον κινητήρα, παραμένει ο V8 twin-turbo, ο οποίος όμως έχει δεχτεί επιπλέον φροντίδες από τους μηχανικούς της φίρμας. Πλέον η ισχύς του είναι αυξημένη κατά 16 ίππους, φτάνοντας τους «διαβολικούς» 666 και εξασφαλίζοντας κορυφαίο για την κατηγορία λόγο βάρους προς ισχύ, στα 3,2 kg/PS. Το σύστημα εξαγωγής είναι ελαφρύτερο, κατασκευασμένο από τιτάνιο και με την υπογραφή της Akrapovič, φροντίζοντας ταυτόχρονα για την ηχητική υπογραφή του συνόλου. Όσο για το συνολικό βάρος του κινητήρα, έχει καταφέρει να μειωθεί κατά 46 ολόκληρα κιλά!

Lamborghini Urus Performante

Τα 850 Nm της ροπής περνάνε μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3” και τελική ταχύτητα 306 km/h. Φυσικά, υπάρχουν όλα τα γνωστά προγράμματα στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, Strada, Sport και Corsa, τα οποία έχουν εξελιχθεί περαιτέρω για να καλύψουν τις ανάγκες ενός πιο απαιτητικού κοινού. 

Ενδεικτικά, το αυτοκίνητο έχει ήδη συντρίψει το προηγούμενο ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει την απαιτητική διαδρομή σε χρόνο 10:32.064. Συγκριτικά, το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 2018 και ήταν στα 10:49.902.

Η νέα Lamborghini Urus Performante θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή της, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται εντός του έτους. Αναφορικά με τις τιμές, για την Ευρώπη θα πρέπει να αποταμιεύσετε €218.487 εάν σκοπεύετε να βάλετε μια τέτοια στο χέρι. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube