SsangYong: Ηλεκτρικά SUV και πλάνο διάσωσης από τη χρεοκοπία

SsangYong: Ηλεκτρικά SUV και πλάνο διάσωσης από τη χρεοκοπία

Η κορεάτικη φίρμα ανακοίνωσε νέα μοντέλα και μια σειρά από μέτρα που θα την κάνουν πιο ελκυστική σε επενδυτές.

Η SsangYong Motors μπορεί να περνά μια δύσκολη περίοδο οικονομικά φτάνοντας κοντά στην χρεοκοπία και μη μπορώντας να εξασφαλίσει δάνεια από τις τράπεζες της Κορέας, όμως ανακοίνωσε πως επιταχύνει την εξέλιξη νέων οχημάτων και λαμβάνει νέα μέτρα προκειμένου να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Να θυμίσουμε πως η σημερινή γκάμα της SsangYong περιλαμβάνει τα Tivoli, Korando και Rexton.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της SsangYong είναι το Korando e-Motion που είχε ανακοινωθεί πέρυσι, με το εμπορικό ντεμπούτο στην Ευρώπη να είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο του 2021. Σχεδιαστικά ακολουθεί τις γραμμές του συμβατικού Korando (2019), με αρκετές πινελιές σε γρίλια, προφυλακτήρες και τροχούς που επικοινωνούν τον εξηλεκτρισμό του και βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση. Η εταιρεία αναφέρθηκε και στο θέμα της έλλειψης microchip που επηρεάζει τη διαδικασία παραγωγής.

SsangYong

Παράλληλα, η κορεάτικη φίρμα ανακοίνωσε ένα δεύτερο ηλεκτρικό SUV για τη μεσαία κατηγορία με το κωδικό όνομα J100. Αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 καθώς βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης. Από τα επίσημα σκίτσα που δημοσιεύθηκαν βλέπουμε πως θα έχει εκτός δρόμου χαρακτήρα με μυώδες αμάξωμα, μάσκα που θυμίζει Land Rover και ουρά που θυμίζει Ford Bronco Sport. Λίγο αργότερα αναμένεται και το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της SsangYong που προφανώς θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με το J100 και θα αποτελεί διάδοχο του Musso.

Εκτός από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, η SsangYong θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας στην παραγωγή και την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτό τον τρόπο θέλει να γίνει πιο ελκυστική στους επενδυτές και να επιδιώξει μια πιθανή εξαγορά ή συγχώνευση που θα εξασφαλίσει το μέλλον της.

[Πηγή: SsangYong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube