Η SsangYong ανακοινώνει το ηλεκτρικό Korando

Η SsangYong ανακοινώνει το ηλεκτρικό Korando

Η SsangYong δημοσίευσε δύο πρώτες εικόνες του επερχόμενου ηλεκτρικού Korando στο web. Η παρουσίαση του ηλεκτρικού crossover θα πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα του 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση του ηλεκτρικού SsangYong Korando ξεκινά με αυτά τα δύο σκίτσα που προτείνει η φίρμα του Ομίλου Mahindra & Mahindra -που μας το είχε ανακοινώσει, αλλά χωρίς φωτογραφίες από τον Οκτώβριο του '19. Αρκετά για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία πριν από το λανσάρισμα πρώτου ηλεκτρικού οχήματος στην ιστορία του Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή.

Όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα αυτού του τύπου, το ηλεκτρικό SsangYong Korando υιοθετεί κλειστή γρίλια στη μάσκα για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσής του, ως εκ τούτου και της κατανάλωσης ενέργειας. Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν επίσης την παρουσία μιας φωτισμένης έκδοσης του λογότυπου που προορίζεται συνήθως για την εγχώρια αγορά της SsangYong. Μια πιο επιθετική εμφάνιση από αυτήν της απερχόμενης γενιάς και αλουμινένιο καπό ολοκληρώνουν το σύνολο.

SsangYong Korando

Το ηλεκτρικό SsangYong Korando, που εξελίσσεται υπό την εσωτερική ονομασία «Korando E100», αναμένεται να φορά ηλεκτρομοτέρ ισχύος 188 ίππων, με τη ροπή να περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η εταιρεία σχεδιάζει να εξοπλίσει το μοντέλο με μπαταρίες της LG Chem, με χωρητικότητα  61,5 kWh, που θα του δίνουν αυτονομία περίπου 420 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.

 Η SsangΥong αναμφίβολα θα δημοσιεύσει περισσότερες φωτογραφίες και τεχνικές λεπτομέρειες έως το πρώτο 6μηνο του επόμενου έτους, οπότε και θα γίνει το εμπορικό λανσάρισμα του ηλεκτρικού Korando.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube