Επίσημο: Νέο SsangYong Korando με μεγάλη εξέλιξη [video]

Επίσημο: Νέο SsangYong Korando με μεγάλη εξέλιξη [video]

Η SsangYong αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του νέου Korando, το οποίο βάζει τέλος στην προηγούμενη, άγευστη γενιά: Μυώδης σχεδιασμός, ολοκαίνουργιο εσωτερικό και γκάμα με δύο μοτέρ.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι ένα σχεδόν συνηθισμένο ραντεβού για τη SsangYong, η οποία παρουσιάζει εφέτος τη νέα, τέταρτη γενιά του Korando, το «ενδιάμεσο» SUV της γκάμας της. Το νέο μοντέλο ποζάρει μέσα από αυτές τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν, όπως αναμενόταν, ένα πολύ πιο επιθετικό και μυώδες σχέδιο από τo προηγούμενo μοντέλο. Κάποια στοιχεία προέρχονται από το πρωτότυπο SIV-2, αλλά και μια η μετάβαση στο μοντέλο παραγωγής που πάτησε στο καλό κομμάτι του πρωτοτύπου.

Στο εσωτερικό, συντελέστηκε επανάσταση με την εμφάνιση ενός ολοκαίνουργιου ταμπλό που ενσωματώνει μια μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,2 ίντσες. Τα όργανα ελέγχου είναι επίσης ψηφιακά με οθόνη εννέα ιντσών. Όσον αφορά τις δυνατότητες φόρτωσης, το πορτμπαγκάζ του νέου Korando ανέρχεται σε χωρητικότητα στα 551 lt (1.248 lt με τα καθίσματα αναδιπλωμένα) και προαιρετικά διαθέτει ηλεκτρικό άνοιγμα για την πόρτα. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,41 m, πλάτος 1,87 και ύψος 1,68 m, ενώ τo μεταξόνιο των 2,65 m μας προϊδεάζει για καλό χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

SsangYong Korando

Το νέο Korando όμως, στο σωστό μήκος κύματος με την υπόλοιπη βιομηχανία, φιλοξενεί σημαντικό αριθμό νέων τεχνολογιών:
- Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEBS) με κάμερα και ραντάρ
- Διατήρηση λωρίδας
- Ειδοποίηση εκκίνησης του προπορευόμενου αυτοκινήτου
- Αυτόματη προσαρμογή φώτων 
- Ειδοποίηση απόστασης ασφαλείας
- Ειδοποίηση κόπωσης του οδηγού Έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control
- Ανίχνευση κινδύνου στα τυφλά σημεία, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας και ειδοποίηση για οπίσθια κυκλοφορία με λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης των φρένων.


SsangYong Korando

Για κάτω από το καπό του νέου Korando προτείνονται δύο μοτέρ. Σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμος ένας 4κύλινδρος 1.600άρης κινητήρας με 136 άλογα και 33 kgm, συνδυαζόμενος αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (6άρι με μετατροπέα ροπής της Aisin) και τετρακίνηση. Έκδοση με εκπομπές CO2 στα 115 g/km. 

SsangYong Korando

Ο βενζινοκινητήρας θα είναι ένας 4κύλινδρος 1.500άρης τούρμπο με 163 άλογα και 28,5 kgm που θα συνδυάζεται μόνο με εμπρός κίνηση και χειροκίνητο σασμάν. Με εκπομπές CO2 στα 146 g/km, κατανοούμε γιατί η SsangYong τον περιόρισε στην εμπρός κίνηση και δεν τον συνδυάζει στο Korando με τετρακίνηση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube