SsangYong: Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

SsangYong: Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η πτώση των πωλήσεων κατά 20% μέσα στο 2020 και η έλλειψη ρευστότητας, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη νοτιοκορεάτικη φίρμα.

Η SsangYong Motor Co Ltd κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τη Δευτέρα 21/12, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει διακανονισμό με τράπεζες του εξωτερικού για δάνειο ύψους 60 δισ. γουον (44.353.350 ευρώ) που έχει λάβει και δεν δύναται να αποπληρώσει.

Η κορεατική φίρμα χρωστάει το παραπάνω ποσό στις τράπεζες Bank of America Corp (30 δισ. γουόν), JPMorgan Chase & Co (20 δισ. γουόν) και BNP Paribas (10 δισ. γουόν). Στην επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της SsangYong δεν βοηθούν και οι πωλήσεις της που έχουν σημειώσει πτώση άνω του 20% για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η ινδική Mahindra & Mahindra στην οποία ανήκει μερίδιο 74,65% της SsangYong και από τον Ιούνιο προσπαθεί να το πουλήσει, δήλωσε πως η προθεσμία για την πληρωμή του δανείου έληξε στις 14 Δεκεμβρίου. Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, οι μετοχές της Mahindra & Mahindra σημείωσαν πτώση 3,3% ενώ της SsangYong πτώση 19,2%.

Το επόμενο βήμα είναι οι διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της SsangYong για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα και πιθανή πώληση της, όπως ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου της Ν. Κορέας σε ανακοίνωσή του.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube