Το SRT Viper TA στην παραγωγή [video]

Το SRT Viper TA στην παραγωγή [video]

Ένα Viper που έχει δεχθεί επεμβάσεις για καλύτερη απόδοση στην πίστα ξεκινάει την εμπορική του καριέρα στις Η.Π.Α.

Το νέο SRT Viper TA έχει δεχθεί επεμβάσεις στην αεροδυναμική και στο στήσιμο για να πετυχαίνει καλύτερους χρόνους στις πίστες. Άλλωστε τα αρχικά «ΤΑ» στο όνομά του μεταφράζονται σε Time Attack. Θα κατασκευαστεί σε 159 αντίτυπα οπότε όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να σπεύσουν.

Οι λίγοι τυχεροί που θα αποκτήσουν από ένα SRT Viper TA θα έχουν στα χέρια τους ένα πολύ πιο ικανό σύνολο για χρήση σε πίστα. Ο θηριώδης V10 χωρητικότητας 8,4 lt δεν έχει δεχθεί επεμβάσεις οπότε αποδίδει 640 PS και 83 kgm. Όμως τα σκληρότερα ελατήρια και οι νέες αντιστρεπτικές παντρεύονται με νέες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Bilstein DampTronic.



Το εμπρός σπόιλερ και η πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα αυξάνουν την αρνητική άντωση κατά 130 kg περίπου, δηλαδή... 700% σε σχέση με το συμβατικό Viper πάνω από τα 240 km/h, σύμφωνα με τους ανθρώπους της SRT. Οι νέες, ελαφρύτερες ζάντες είναι ντυμένες με λάστιχα Pirelli P Zero Corsa διαστάσεων 295/30R18 εμπρός και 355/30R19 πίσω.

Θα κατασκευαστούν 93 αυτοκίνητα στο πορτοκαλί χρώμα «ΤΑ Orange» που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το SRT Viper TA, ενώ θα υπάρξουν ακόμα 33 λευκά και 33 μαύρα. Όσοι -κάτοικοι Η.Π.Α.- ενδιαφέρονται για κάποιο από αυτά θα πρέπει να βιαστούν, αφού τα 159 SRT Viper TA αναμένεται να έχουν προπωληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ξέρουμε ήδη έναν που πρέπει να έχει παραγγείλει αρκετά και από δαύτα...

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube