Σπορ έκδοση GTX για το VW ID.3

Σπορ έκδοση GTX για το VW ID.3

Η καυτή έκδοση GTX θα κάνει ντεμπούτο το 2023, όταν το VW ID.3 δεχθεί την πρώτη του ανανέωση.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ralf Brandstätter, CEO του τμήματος επιβατικών μοντέλων της Volkswagen, παρουσίασε στο προφίλ του στο LinkedIn το πρωτότυπο VW ID.X, μια σπορ έκδοση του ηλεκτρικού VW ID.3. Ένα χρόνο μετά, έχουμε τα πρώτα νέα για το πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η πιο γρήγορη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου.

Μιλώντας στην παρουσίαση του ID.5 στην Αυστρία, ο υπεύθυνος προϊόντων της γερμανικής φίρμας δήλωσε ότι η έκδοση GTX θα βασίζεται στο φρεσκαρισμένο ID.3, το οποίο θα λανσαριστεί το 2023. Το ID.3 GTX θα είναι το τρίτο ηλεκτρικό της VW με σπορτίβ περγαμηνές μετά τα ID.4 GTX και ID.5 GTX.

VW ID.3 GTX

Το ID.3 GTX θα διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ και στον εμπρός άξονα και θα είναι η πρώτη έκδοση της γκάμας που θα είναι τετρακίνητη. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν το μοντέλο θα διατηρήσει τα 333 PS του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε πέρσι. Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση των αντίστοιχων εκδόσεων του ID.4 και του ID.5 η ισχύς ανέρχεται στα 300 PS.

Όπως και να έχει πάντως, υπολογίζεται ότι το νέο σπορ ηλεκτρικό της VW θα ολοκληρώνει το σπριντ για τα 100 km/h από στάση σε λιγότερα από τα 6,2" που χρειάζονται οι μεγαλύτερες και βαρύτερες εκδόσεις GTX που κυκλοφορούν σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ID.3 GTX θα χρειαστεί λίγη υπομονή μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου το 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube