Škoda: To μικρό της SUV θα λέγεται Kosmiq

Škoda: To μικρό της SUV θα λέγεται Kosmiq

Ύστερα από το Kodiaq και το Karoq, η Škoda ετοιμάζεται να λανσάρει ένα τρίτο SUV, το οποίο θα είναι ένα ορίτζιναλ B-SUV. Σύμφωνα με τον τσεχικό Τύπο, θα λέγεται Kosmiq και θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα.

Το 2019 υπόσχεται να είναι πολυάσχολο για τη Škoda, η οποία ξαναμπαίνει δυναμικά στην κόμπακτ κατηγορία με το Scala, αλλά θα προσπαθήσει να κατακτήσει και νέα πελατεία με ένα αστικό crossover. Μέχρι στιγμής, κανένα μοντέλο δεν εκπλήρωσε αυτόν το ρόλο, εκτός από το πολύ ιδιαίτερο Yeti. Αλλά με τον εκδημοκρατισμό των SUV στο πλαίσιο του ομίλου Volkswagen, η Škoda επωφελείται από πλατφόρμες που της επιτρέπουν να λανσάρει μοντέλα όπως το Kodiaq και το Karoq.

Σύμφωνα με τους Τσέχους συναδέλφους μας από το Auto.cz, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει ένα νέο όνομα για το επόμενο έτος: Kosmiq. Θα πρόκειται για τον πρώτο ξάδελφο του Volkswagen T-Cross και του SEAT Arona, και θα μπει στην παραγωγή κατά τη διάρκεια του προσεχούς Ιουλίου.

Το νέο αστικό SUV θα είναι το τρίτο στον ευρωπαϊκό κατάλογο της Škoda, καθώς για άλλες αγορές έχει ήδη λανσάρει νωρίτερα αυτή τη χρονιά το Kamiq. Ένα μοντέλο για την κινεζική αγορά που τοποθετείται κάτω από το Karoq στην ιεραρχία της τσεχικής εταιρείας. Το νέο «Kosmiq» (αν το όνομα επιβεβαιωθεί) θα είναι το ευρωπαϊκό ισοδύναμο του Kamiq και θα επιτρέψει στη Škoda να τα βάλει με τις κραταιές δυνάμεις στη μικρή κατηγορία των SUV, το Renault Captur και το FIAT 500X.

Škoda Kosmiq

Σύμφωνα και με πληροφορίες που έχει δώσει το αφεντικό της εταιρείας, Bernhard Maier, το νέο μικρό crossover θα αποτελεί λόγω διαστάσεων το πνευματικό παιδί του Yeti, μιας και θα βασίζεται στην μακρύτερη εκδοχή της MQB A0, διαθέτοντας μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,65 mm) από τα αδελφά SEAT Arona και Volkswagen T-Cross. Στόχος της Škoda είναι να το τοποθετήσει, από πλευράς διαστάσεων, στο άνω άκρο της κατηγορίας, προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα και γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Όπως είναι λογικό, το νέο μικρό crossover της Škoda θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Vision X που παρουσιάστηκε νωρίς εφέτος. Θα κυριαρχούν οι έντονες ακμές και τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, το καπό θα διαθέτει το «powerdome» των σύγχρονων Škoda, ενώ ως πιο νεανικό μοντέλο στην γκάμα θα προσφέρει και δυνατότητα διχρωμίας.

Škoda Kosmiq

Το νέο μοντέλο θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και η γκάμα κινητήρων του θα διαθέτει τέσσερις επιλογές: Τρεις TSI και έναν TDI. Στη βάση των TSI θα βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1.0 με 95 ή 115 ίππους και ακολουθεί ο 4κύλινδρος 1.5 με 150 ίππους. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους διαθέτουν πλέον φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων (GPF). Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα θα βρούμε τον 1.6 με τους 95 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube