Το Škoda Enyaq RS αναβαθμίζεται και αγριεύει

Το Škoda Enyaq RS αναβαθμίζεται και αγριεύει

Οι Τσέχοι αποφάσισαν να προσφέρουν ένα πακέτο αναβαθμίσεων στο Škoda Enyaq RS, κάνοντάς το το γρηγορότερο Škoda της ιστορίας.

Μόλις ένας χρόνος πέρασε από την παρουσίαση του Škoda Enyaq RS, με τους Τσέχους να προχωρούν στις πρώτες του βελτιώσεις.

Οι βελτιώσεις αυτές, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι βελτιώσεις ουσίας. Το ηλεκτρικό SUV της Škoda, στην έκδοση RS εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, που πλέον παρέχουν συνδυαστική ισχύ 340 PS (από 299 PS προ αναβάθμισης). Η αύξηση της ιπποδύναμης επιτρέπει στο Škoda Enyaq RS να φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 5,5”.

Το ανανεωμένο Škoda Enyaq RS μπορεί να σε πάει ακόμα πιο μακριά, καθώς εκτός από πιο γρήγορο, διαθέτει πλέον και μεγαλύτερη αυτονομία

Skoda Enyaq vRS

Θα περίμενε κανείς πως η αύξηση της ισχύος κατά 41 άλογα θα τραβούσε προς τα κάτω την ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου. Επί του παρόντος όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Σε αυτό, έχει βάλει το χεράκι του το διαφορετικό σετάρισμα του κινητήρα, αλλά και η αναβάθμιση του συστήματος της μπαταρίας.

Κάπως έτσι λοιπόν, το ανανεωμένο Škoda Enyaq RS εκτός από αυξημένη ισχύ έχει και αυξημένη αυτονομία. Όπως ανακοινώνει το εργοστάσιο, η αυτονομία της κουπέ έκδοσης, κατά WLTP αγγίζει τα 550 km (+25 km), με το SUV αμάξωμα να είναι ικανό για 540 km (+24 km). Κι όλα αυτά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να παραμένει στις 77 kWh.

Skoda Enyaq vRS

Όσοι αποκτήσουν ένα Škoda Enyaq RS θα μπορούν να το φορτίσουν και πιο γρήγορα, χάρη στην αύξηση της ταχύτητας της ταχείας φόρτισης από κατά 40 Kw (από 135 kW σε 175 kW). Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η μπαταρία θα μπορεί να πάει από το 10% στο 80% σε μόλις 28 λεπτά (περίπου 10 λεπτά γρηγορότερα σε σχέση με το σημερινό μοντέλο). Πάντα με την προϋπόθεση ότι η διαδικασία θα πραγματοποιείται σε φορτιστή DC.

Βελτιωμένο επίσης θα είναι και το σύστημα infotainment, αλλά και η οθόνη, η οποία ούσα επανασχεδιασμένη θα παρέχει ακόμα περισσότερες πληροφορίες και θα είναι πιο εύχρηστη. Το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στην απλοποίηση του συστήματος κλιματισμού, προκειμένου να είναι πιο εύκολο κατά την εν κινήσει χρήση του. Παράλληλα, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έχουν τοποθετηθεί περισσότερες θύρες φόρτισης (USB-C), ενώ έχουν προστεθεί επιπλέον αερόσακοι για τους πίσω επιβάτες.

Skoda Enyaq vRS

Η αναβαθμισμένη γενιά Škoda Enyaq RS θα είναι διαθέσιμη το αμέσως επόμενο διάστημα. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα της τιμές του, αλλά είναι πολύ πιθανό οι αναβαθμίσεις που θα φέρει να ανεβάσουν την τιμή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube