Silver Spectre Shooting Brake βασισμένη στην Rolls-Royce Wraith

Silver Spectre Shooting Brake βασισμένη στην Rolls-Royce Wraith

Μια εντυπωσιακή δημιουργία του Niels van Roij Design η οποία θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 7 μονάδων!

Ο σχεδιαστικός οίκος Niels van Roij Design, μετά από το δίθυρο Adventum Coupé με βάση το Range Rover, την Ferrari 550 Maranello Breadvan και το Tesla Model S Shooting Brake, παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Rolls-Royce Wraith με αμάξωμα τύπου shooting brake εμπνευσμένο από τα Grand Tourer της δεκαετίας του '30. Το μοντέλο ονομάζεται Silver Spectre Shooting Brake και θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 7 μονάδων.

Σχεδιαστικά, η Silver Spectre Shooting Brake είναι ίδια με την Rolls-Royce Wraith στην οποία βασίζεται, μέχρι τη μεσαία κολώνα, διατηρώντας τη μάσκα, το παρμπρίζ, το μεταξόνιο και τις πόρτες τύπου "suicide" που ανήγουν ανάποδα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα αλλάζουν, καθώς το πίσω τμήμα της οροφής έχει κοπέι και αντικαταστάθηκε από ένα νέο πάνελ από ανθρακονήματα που καταλήγει στην ανασχεδιασμένη ουρά. Η πίσω πόρτα με τις ρετρό καμπύλες ανοίγει μαζί με το μικρό και κομψό παρμπρίζ, καθιστώντας την Silver Spectre τρίθυρο χατσμπακ! Για πιο ισοροπημένη όψη του προφίλ, τα πλευρικά παράθυρα απέκτησαν προέκταση του αλουμινένιου πλαίσιου που φτάνει πιο κοντά στο σχεδόν κάθετο κόψιμο της ουράς.

Silver Spectre

Στο εσωτερικό βρίσκουμε την επένδυση οροφής "Starlight Headliner" της Rolls-Royce και μοιάζει με τα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό, τη γνωστή πολυτέλεια και υψηλή ποιότητα υλικών που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, αλλά και ένα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που είναι επενδεδυμένος από δέρμα ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη καμπίνα. Φυσικά, ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει τις επενδύσεις της αρεσκείας του (χειροποίητο ξύλο, μετάξι, δέρμα κ.α.) αλλά και πιο ιδιαίτερες πινελιές (σετ αποσκευών, σετ πικνικ κτλ) κάνοντας την κάθε Silver Spectre μοναδική.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας V12 6,6 λίτρων της BMW, η απόδοση του οποίου έχει αυξηθεί στους 700 PS για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Όπως περιγράφει ο σχεδιαστής Niels van Roij: «Με αυτό το όχημα που χαρακτηρίζεται από δραματική σχεδίαση, δημιουργούμε ένα σύνδεσμο με τη χρυσή εποχή των shooting brake τη δεκαετία του '30, ενώ παράλληλα ενσωματώνουμε σε αυτό ρευστά σχεδιαστικά στοιχεία από εμβληματικά βρετανικά μοντέλα - χωρίς να δεσμευόμαστε από αυτά όσον αφορά τη επίτευξη μοντέρνας αισθητικής. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα πρωτότυπο σχέδιο, αλλά και ένα ιστορικά σωστό αυτοκίνητο.»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube