Μετατροπή της Ferrari 550 Maranello εμπνευσμένη από τη θρυλική “Breadvan”

Μετατροπή της Ferrari 550 Maranello εμπνευσμένη από τη θρυλική “Breadvan”

Μια δημιουργία του σχεδιαστικού οίκου Niels Van Roij Design

H αγωνιστική Ferrari 250 GT SWB Breadvan του 1962 έμεινε στην ιστορία για το περίεργο σχήμα της ουράς σε στυλ “shooting brake” που έμοιαζε με φούρνο για ψωμί (εξού και το ψευδώνυμο). Σήμερα, ο σχεδιαστικός οίκος Niels Van Roij Design από το Λονδίνο, ετοιμάζει ένα μοναδικό όχημα εμπνευσμένο από την Breadvan και βασισμένο στα μηχανικά μέρη μιας 550 Maranello του 1996.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού Niels van Roij, η 550 Maranello επιλέχθηκε ως βάση για το project, επειδή ήταν το πρώτο σύγχρονο Grand Tourer της Ferrari με κεντρικά τοποθετημένο V12 κινητήρα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων από την εποχή της Daytona, δηλαδή το μοντέλο που έφερε το πνεύμα της 250 GT στη δεκαετία του ‘90.

Παρόλο που όπως βλέπουμε και από τα επίσημα σκίτσα, η εικόνα του μοντέλου διατηρεί αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία της 550 Maranello, όλα τα μέρη του αμαξώματος θα αντικατασταθούν με χειροποίητα αλουμινένια πάνελ, και μόνο το παρμπρίζ θα παραμείνει ίδιο. Στόχος της σχεδιαστικής ομάδας ήταν να ενσωματώσουν με αρμονικό τρόπο στο αμάξωμα της 550, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της “Breadvan” όπως οι πλευρικές εισαγωγές αέρα, οι εσοχές στο καπό, το φούσκωμα πάνω από τον κινητήρα και το πολύ ιδιαίτερο πίσω μέρος με την σχεδόν κάθετη κλίση. Το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως ενδιαφέρον αισθητικά, αποδεικνύοντας παράλληλα τη διαχρονικότητα του σχήματος της πανέμορφης 550.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν διαδικασία της εξέλιξης του μοναδικού μοντέλου, μπορούν να ακολουθήσουν τους λογαριασμούς του Niels Van Roij Design στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάθε Παρασκευή θα δημοσιεύονται σχέδια και φωτογραφίες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube