SEAT: Περιορισμένη έκδοση Leon Cupra R. Εγκρίθηκε και το Ateca Cupra

SEAT: Περιορισμένη έκδοση Leon Cupra R. Εγκρίθηκε και το Ateca Cupra

Η SEAT θέλει να φέρει πίσω στην παραγωγή το Leon Cupra R, αλλά και μια σπορ έκδοση για το SUV της.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Leon facelift, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης Matthias Rabe δήλωσε ότι το Cupra R είναι μόλις επτά – οκτώ μήνες μακριά.

Αυτό σημαίνει ότι τον Οκτώβριο θα το δούμε και επισήμως, αμέσως μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Θα έχει το λιγότερο 10 επιπλέον ίππους, και τετρακίνηση. Αυτή είναι η συνταγή του Volkswagen R άλλωστε, ενώ τετρακίνηση ήδη υπάρχει στη γκάμα του Leon, στο station wagon αμάξωμα. Ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν και ανθρακονήματα, αλλά μην περιμένετε ένα ειδικό για την πίστα αυτοκίνητο.

«Το αυτοκίνητο θα είναι πιστό στις αξίες που πρεσβεύει το Leon Cupra. Θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορο και συναρπαστικό να το οδηγείς, αλλά και πρακτικό για καθημερινή χρήση. Δεν είναι ένα αυτοκίνητο για αυτούς που έχουν άλλα τέσσερα ή πέντε και το οδηγούν μόνο σε ειδικές περιστάσεις, όπως ας πούμε μια Porsche GT3. Ακόμη κι αν το είχαμε κάνει πιο σκληροπυρηνικό οδηγικά, θα είχε οπωσδήποτε 5 θέσεις», δήλωσε ο Rabe.

Τεχνογνωσία από το SEAT Leon Cup Racing [δείτε εδώ την video δοκιμή στην πίστα Castelloli της Βαρκελώνης] θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής. «Μια έκδοση Cupra του νέου Ibiza φυσικά δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι προτεραιότητα για την ώρα», δήλωσε στέλεχος της SEAT. Ο οποίος επιβεβαίωσε την παραγωγή του Ateca Cupra τον επόμενο χρόνο. Με τον δίλιτρο TSI, του Leon. Τι άλλο;

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube