SEAT Leon Cupra 300, νέες φωτογραφίες

SEAT Leon Cupra 300, νέες φωτογραφίες

Με την ανανέωση που υπέστη πρόσφατα όλη η γκάμα του μικρού οικογενειακού της SEAT, το Leon Cupra απέκτησε πλουσιότερο εξοπλισμό, αυξημένη συνδεσιμότητα και βελτιωμένη απόδοση.

Η γκάμα της κορυφαίας έκδοσης του Leon αποτελείται από το 5θυρο, το 3θυρο SC και το στέισον ST. Σύμφωνα με την SEAT, το 5θυρο αποτελεί την καλύτερη πρόταση για καθημερινή χρήση, το 3θυρο αναδεικνύει τον δυναμισμό του μοντέλου και το ST συνδυάζεται την πρακτικότητα με τα σπορ χαρακτηριστικά.

Ο δίλιτρος TSI των 300 ίππων όχι μόνο αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην γκάμα του Leon, αλλά δίνει ζωή και στο ισχυρότερο SEAT όλων των εποχών. Πέρα όμως από την αύξηση της ισχύος κατά δέκα ίππους, το σημαντικότερο είναι η αύξηση της ροπής από τα 35,7 kgm στα 38,7 kgm, που αποδίδεται και σε μεγάλο φάσμα στροφών (1.800-5.500 rpm). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και το κιβώτιο με το οποίο εφοδιάζεται, χειροκίνητο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη, έχει έξι σχέσεις.

Το Leon Cupra μπορεί να εφοδιαστεί και με σύστημα τετρακίνησης 4DRIVE στην έκδοση ST, που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 2000, όταν η SEAT είχε παρουσιάσει το Leon Cupra 4 με τον VR6 κινητήρα.

Τέλος, το ανανεωμένο Leon Cupra 2017 θα διατηρήσει το Cupra Driving Profile με τα προγράμματα Comfort, Eco, Sport, Individual και Cupra. Εκτός από τον ήχο του μοτέρ που ακούς στην καμπίνα, η επιλογή σου αλλάζει τις ρυθμίσεις στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ εμπρός διαφορικό, την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση DCC, αλλά και το βάρος του τιμονιού με τη κρεμαγέρα μεταβλητού βήματος.

[Πηγή SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube