Επίσημο: Νέο SEAT Leon Cupra με 300 PS και τετρακίνητο στέισον

Επίσημο: Νέο SEAT Leon Cupra με 300 PS και τετρακίνητο στέισον

Ακόμα μια τονωτική ένεση 10 ίππων, τετρακίνηση στην έκδοση ST και αναβαθμισμένος εξοπλισμός είναι οι αλλαγές του φρεσκαρισμένου Leon Cupra.

Παρότι προφανώς οι εκρηκτικές επιδόσεις δεν έλειπαν –ειδικά- από την τελευταία γενιά του κορυφαίου Leon, η SEAT για την ανανέωση του επιφύλασσε άλλο ένα δωράκι 10 ίππων.

Και λέμε άλλο ένα γιατί το ίδιο ακριβώς είχε κάνει σχεδόν ένα χρόνο πριν, ανεβάζοντας την ισχύ από τους 280 στους 290 ίππους. Τώρα, η ισχύς έφτασε στους 300 ίππους ενώ αυτή τη φορά αύξηση σημειώθηκε και στη ροπή. Πλέον έχεις στη διάθεσή σου 38,7 kgm μεταξύ 1.800-5.500 rpm αντί για τα 35,7 από τις 1.700 έως τις 5.800.

Ωστόσο το μεγάλο νέο που επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει προσφάτως, είναι η προσθήκη και μιας τετρακίνητης έκδοσης στη γκάμα. Θα συνδυάζεται μόνο με το στέισον αμάξωμα ST και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα είναι 6άρι ή το νέο 7άρι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ετοιμάζεται SEAT Ateca Cupra με 300 ίππους

Αυτό που επίσης δεν αναφέρεται στο press kit της SEAT είναι οι επιδόσεις, ένα στοιχείο που δεν αναφερόταν ούτε και στην προηγούμενη αναβάθμιση πάντως. Το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινωθούν με ακρίβεια σε δεύτερο χρόνο, όπως και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά.



Επίσης, το ανανεωμένο μοντέλο θα διατηρήσει το Cupra Driving Profile από όπου διαλέγεις τα προγράμματα Comfort, Eco, Sport, Individual και Cupra. Εκτός από τον ήχο του μοτέρ που ακούς στην καμπίνα, η επιλογή σου αλλάζει τις ρυθμίσεις στο ηλεκτρονικά εμπλεκόμενο μπλοκέ εμπρός διαφορικό, την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση DCC αλλά και το βάρος του τιμονιού με τη κρεμαγέρα μεταβλητού βήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο SEAT Leon Cupra 290

Αναβάθμιση υπάρχει και στο βασικό και έξτρα εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει πλέον ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζού, Lane Assist, ηλεκτρικό χειρόφρενο, ασύρματο κλειδί και κουμπί εκκίνησης του κινητήρα. Αυτό που επίσης φαίνεται νέο, είναι οι ζάντες που αναμένεται να παραμένουν 19άρες.

Σύμφωνα με τη SEAT οι παραγγελίες για το ανανεωμένο Cupra σε μερικές αγορές θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ στην Ελλάδα τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται την Άνοιξη χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πόσο διαφορετική θα είναι η τιμή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube