SEAT Leon e-Hybrid: Με 64 km ηλεκτρικής αυτονομίας [video]

SEAT Leon e-Hybrid: Με 64 km ηλεκτρικής αυτονομίας [video]

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της plug-in hybrid έκδοσης του SEAT Leon.

Η νέα γενιά του SEAT Leon έχει εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων που εκτός από τις ήπια υβριδικές εκδόσεις περιαμβάνει και τεχνολογία plug-in hybrid διαθέσιμη σε αμάξωμα hatchback και Sportstourer.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο SEAT Leon [video]

Το SEAT Leon e-Hybrid λοιπόν συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 150 PS, αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων, ηλεκτρικό μοτέρ 115 PS και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Το υβριδικό σύστημα έχει συνδυαστική ισχύ 204 PS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,5".

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο τύπου της SEAT, το Leon e-Hybrid έχει ηλεκτρική αυτονομία έως 64 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση (WLTP) η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6 ώρες από οικιακή πρίζα (ή 3,5 ώρες μέσω Wallbox). Σε υβριδική λειτουργία, οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 27 g/km (WLTP).

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις λειτουργίες E-Mode στην οποία το όχημα κινείται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, Auto Hybrid Mode στην οποία τα δύο μοτέρ συνεργάζονται δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση και Manual Hybrid Mode που διατηρεί ή αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας της μπαταρίας κάνοντας μεγαλύτερη χρήση του θερμικού μοτέρ.

SEAT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο CUPRA Leon [video]

Εκτός από το SEAT Leon e-Hybrid, υπάρχει και μια ακόμη plug-in hybrid έκδοση του Leon, η οποία δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις επιδόσεις. Το CUPRA Leon έχει ισχυρότερο υβριδικό σύστημα με συνδυαστική ισχύ 245 PS και 400 Nm, το οποίο είναι κοινό με τα συγγενικά VW Golf VIII GTE και Škoda Octavia RS iV.

Όπως αναφέρει η ισπανική φίρμα, οι πωλήσεις των plug-in hybrid μοντέλων στην αγορά της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 134% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Το πιθανότερο σενάριο είανι πως η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί με την προσφορά ολοένα και περισσότερων προτάσεων από τους κατασκευαστές και τη συνέχιση των οικονομικών κινήτρων από τις κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube