Σε δίλημμα η Subaru

Σε δίλημμα η Subaru

Η Subaru θα πρέπει να επιλέξει το κέρδος ή την δόξα.

Η κατηγορία των μικρών crossover αναπτύσσεται ταχύτατα και όλοι οι κατασκευαστές θέλουν ένα κομμάτι της πίτας. Το ίδιο θέλει και η Subaru, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με κάποια “προβλήματα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγγλων συναδέλφων, η Subaru δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρουσιάσει ένα μοντέλο που θα κοντράρει το Nissan Juke και την παρέα του. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εξελίξει νέα πλατφόρμα, καθώς και υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες μικρού κυβισμού. Ακόμα, όπως όλα τα “καθαρόαιμα” Subaru, έτσι και αυτό θα πρέπει να προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση. Και αυτό από μόνο του ανεβάζει το κόστος και φυσικά επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου.

Από την άλλη, η Subaru ψάχνει διακαώς να επιστρέψει στους αγώνες και για αυτό το λόγο έχει δεσμεύσει επενδύσεις, ενώ ένα αγωνιστικό με υβριδικό σύστημα κίνησης θα ήταν αρεστό στην Subaru.

Ένας από τους υποψηφίους θεσμούς για συμμετοχή είναι το WRC, αλλά το WRX STI που μπορεί να συμμετάσχει και για ιστορικούς λόγους, δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Και αυτό γιατί οι κανονισμοί του WRC είναι “φιλικοί” προς τις supermini συμμετοχές, με αποτέλεσμα το WRX STI να πρέπει να ανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό.

[Πηγή: AutoExpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube