Scoop: Νέο Škoda Kodiaq @ Nürburgring [video]

Scoop: Νέο Škoda Kodiaq @ Nürburgring [video]

H Škoda συνεχίζει να δοκιμάζει πυρετωδώς το Kodiaq, το νέο και πρώτο της μεγάλο SUV, με τεστ στην πίστα του Nürburgring.

Το 7θέσιο SUV της τσεχικής εταιρείας, υπό τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Škoda, βασίζεται στο πρωτότυπο VisionS που είδαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Και παρά το καμουφλάζ, μας δίνει μια ακριβή ιδέα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής.

Οι διαστάσεις του Kodiaq δεν θα διαφοροποιούνται αισθητά από αυτές του Vision S, κάτι που το κατατάσσει στην κατηγορία των μεγάλων SUV, όπως το νέο Ford Edge, το Kia Sorento ή το Hyundai Santa Fe.

Στο πρωτότυπο που βλέπουμε στο video, διακρίνονται οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών. Το ρύγχος φαίνεται λιγότερο κάθετο σε σχέση με αυτό του πρωτοτύπου, προφανώς για να καλύπτει τις απαιτήσεις των δοκιμών πρόσκρουσης που αφορούν στην ασφάλεια των πεζών. Και τα φώτα φαίνεται να έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχήμα. Η εξέλιξη συνεχίζεται και σαφώς θα γίνουν αρκετές ακόμη σχεδιαστικές αλλαγές μέχρι το τελικό προϊόν να φτάσει στο Mondial de lAutomobile 2016, στο Παρίσι το φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford Edge

Το όνομα Kodiaq είχε ανακοινωθεί πριν λίγες εβδομάδες, ενώ ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι η 7θέσια διάταξη της καμπίνας. Φήμες αναφέρουν ότι θα υπάρξει στο μέλλον και μια κουπέ εκδοχή του Kodiaq, 5θέσια, που θα φορά τα σήματα «RS». Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που θα δούμε εφέτος, αλλά σε κάποιο Σαλόνι Αυτοκινήτου του 2017 και προφανώς αρχικά υπό τη μορφή πρωτοτύπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Škoda Superb 1.6 TDI

Η γκάμα των κινητήρων του νέου Kodiaq θα προέρχεται από αυτή του Superb. Για το Kodiaq υπάρχει πρόβλεψη και για μία έκδοση plug-in hybrid, όχι όμως από το λανσάρισμα. Θα προστεθεί το 2019, οπότε η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο με τέτοια τεχνολογία, ως έκδοση του Suberb. Στις ευρωπαϊκές αγορές το μοντέλο βάσης θα ξεκινά από τον 1.400άρη βενζινοκινητήρα TSI των 125 PS, θα συνεχίζει με το ίδιο μοτέρ στην έκδοση ισχύος των 150 PS και θα ολοκληρώνεται με το 1.8 TSI των 180 PS. Όσον αφορά τα ντίζελ, αναμένεται να υπάρχουν στην γκάμα ο 1.6 TDI και ο 2.0 TDI με 150 και 190 PS αντίστοιχα.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου Škoda Kodiaq αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, στο Mondial de lAutomobile, στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube