Skoda VisionS: Πρωτότυπο υβριδικό SUV που καίει μόλις 1,9 lt/100 km!

Skoda VisionS: Πρωτότυπο υβριδικό SUV που καίει μόλις 1,9 lt/100 km!

Η Skoda αποκάλυψε το πρωτότυπο VisionS, με το οποίο μας δίνει μια εικόνα για το μελλοντικό μεσαίο SUV της και τα υψηλής τεχνολογίας μηχανικά μέρη που θα χρησιμοποιεί.

Μετά από αρκετά teaser σκίτσα, η Skoda αποκάλυψε πλήρως το VisionS, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στη φετινή έκθεση της Γενεύης. Το νέο πρωτότυπο μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα όχι μόνο για τη σχεδίαση, αλλά και για τα μηχανικά μέρη που θα χρησιμοποιεί το μελλοντικό μεσαίο SUV της.

Η έκδοση παραγωγής του νέου τσέχικου SUV, που θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το VW Tiguan και το Toyota RAV4, αναμένεται να παρουσιαστεί στο Παρίσι, τον ερχόμενο Οκτώβριο, και σύμφωνα με τη μέχρι τώρα φημολογία, θα ονομάζεται “Kodiak”.

Το VisionS βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen και έχει μήκος 4,7 m, πλάτος 1,91 m και ύψος 1,68 m, ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,79 m. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με συνδυαστική ισχύ 225 PS. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.400 cc που αποδίδει 156 PS, μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου τοποθετημένη εμπρός από τον πίσω άξονα και δυο ηλεκτρομοτέρ.

Ο πρώτος ηλεκτροκινητήρας είναι ισχύος 40 kW και συνεργάζεται με τον βενζινοκινητήρα και ένα 6άρι κιβώτιο DSG για την κίνηση των εμπρός τροχών, ενώ ο δεύτερος είναι ισχύος 85 kW και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την κίνηση του πίσω άξονα και να προσφέρει στο VisionS κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά προσφέρουν στο πρωτότυπο SUV τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 7,4’’ και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 200 km/h. Και όλα αυτά με την μέση κατανάλωση να περιορίζεται, σύμφωνα με την Skoda, στα μόλις 1,9 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 να είναι στα 45 g/km. Επιπλέον, το plug-in υβριδικό σύστημα επιτρέπει στο VisionS να κινηθεί για απόσταση έως 50 km μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

[Πηγή: Skoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube