Scoop: Νέο μικρό SUV/crossover από τη Suzuki

Scoop: Νέο μικρό SUV/crossover από τη Suzuki

Η Suzuki βρίσκεται σε τροχιά εξέλιξης ενός ακόμα SUV/crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από το Vitara και θα είναι μικρότερο από τέσσερα μέτρα.

Η είδηση έρχεται από την Ινδία, όπου η Maruti Suzuki India Ltd, κορυφαία σε πωλήσεις σε αυτή τη μεγάλη ασιατική χώρα, εξελίσσει ένα νέο μικρό SUV/crossover υπό την κωδική ονομασία YBA.

Το αυτοκίνητο ήδη έχει απαθανατιστεί σε δοκιμές, ενώ από την τελευταία scoop φωτογραφία του μπορούν να εξαχθούν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.

Καταρχήν το ντιζάιν του επερχόμενου YBA είναι εμπνευσμένο σφόδρα από τα Suzuki iV-4 Concept και Suzuki XA-Alpha Concept, που είδαμε το πρώτο στo Σαλόνι της Φρακφούρτης (ΙΑΑ 2014) και το άλλο στην ινδική Auto Expo 2012. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το επερχόμενο μικρό SUV/crossover της Suzuki είναι ότι το μήκος του είναι σαφώς κάτω από τα τέσσερα μέτρα, ενώ το καβούκι του έχει μεγάλη συγγένεια με το νέο Vitara 2015.

Οι πρώτες πιθανές αγορές που θα ξεκινήσει την καριέρα του το αυτοκίνητο είναι εκτός από την ινδική, αυτή της Βραζιλίας και της Κίνας όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον για την κατηγορία αυτή είναι εξίσου μεγάλο. Την υπαγωγή του μοντέλου σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα παραγωγής και εμπορίας, την αξιολογούμε ως εξίσου πιθανή με τις απαραίτητες αισθητικές και δυναμικές τροποποιήσεις. Πολλώ δε μάλλον, αν αυτό έρθει να αντικαταστήσει το Jimny που αποτελεί μεν έναν από τους τελευταίους μικρούς καθαρόαιμους off roader, αλλά από την άλλη εκτός εποχής

Στην Ινδία, τo επερχόμενο μικρό SUV/crossover πιθανολογείται ότι θα διατίθεται με τον 1.200άρη κινητήρα K-Series και τον 1.300άρη MultiJet II των 75 PS της Fiat, ενώ η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει στην Auto Expo 2016.

Στην Ευρώπη, όταν και εφόσον προγραμματιστεί αυτό το μοντέλο, η πιθανότερη ημερομηνία είναι το τέλος του 2016. Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, εκτός από τον ντίζελ 1.300άρη της Fiat, η γκάμα πιθανόν θα περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα 1.2 VVT με τους 94 PS που συνδυάζεται και με τετρακίνηση, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι προς χρήση και οι 1.600άρηδες (ντίζελ ή βενζίνης), αμφότεροι με μέγιστη απόδοση 120 PS.

Όσον αφορά τη μετάδοση, οι τετρακίνητες εκδόσεις του νέου μικρού SUV/crossover θα χρησιμοποιούν το σύστημα AllGrip AWD που γνωρίζουμε από το SX4 S-Cross και τα νέα Vitara.  

[Πηγή carblogindia.com και Autocar India]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube