Scoop: Νέα BMW 6 Series GT

Scoop: Νέα BMW 6 Series GT

Σε δοκιμές εξέλιξης υποβάλλεται η 5θυρη έκδοση της νέας BMW 5 Series, που αλλάζει όνομα και θα λέγεται πλέον 6 Series GT.

Ο αντικαταστάτης της BMW 5 Series GT, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί περισσότερο από τη συμβατική νέα 5 Series, θα ονομάζεται 6 Series GT.

Πηγές μέσα από τα κεντρικά της BMW στο Μόναχο αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει επειδή το νέο μοντέλο ουσιαστικά θα αντικαταστήσει στη γκάμα της φίρμας και την ακριβότερη 6 Series Gran Coupe, η οποία δεν τα πάει και πολύ καλά σε πωλήσεις. Μας κάνει βέβαια εντύπωση αυτή η πληροφορία, αφού η Gran Coupe έχει σπορ χαρακτήρα και τα μοντέλα GT είναι συνήθως προσανατολισμένα προς την άνεση.

Προς το παρόν, στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν, κάτω από το βαρύ καμουφλάζ βλέπουμε ένα εμπρός μέρος σχεδόν ίδιο με αυτό της συμβατικής BMW 5 Series. Αλλά και πίσω, παρά την τοποθέτησή τους σαφώς ψηλότερα, τα φανάρια μοιάζουν πολύ με εκείνα της 5άρας. Με την 6 Series GT να βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη 5 Series, την OKL, περιμένουμε αντίστοιχη μείωση βάρους κατά 100 kg σε σχέση με την απερχόμενη γενιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW 3 Series του 2018 θα μοιάζει πολύ με τη 5 Series

Οι πληροφορίες του Autocar θέλουν τη 6 Series GT αρχικά να διατίθεται με 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, ενώ στη συνέχεια η γκάμα θα επεκταθεί με 6κύλινδρες εκδόσεις και μια plug-in hybrid, αντίστοιχη της BMW 330e. Οι πωλήσεις του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube