Scoop: Η νέα BMW 3 Series 2018 θα μοιάζει πολύ με τη 5 Series

Scoop: Η νέα BMW 3 Series 2018 θα μοιάζει πολύ με τη 5 Series

Η επόμενη γενιά της BMW 3 Series ετοιμάζεται πυρετωδώς. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες οι ομοιότητες με την μεγαλύτερη 5 Series, είναι προφανείς

Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επόμενης γενιάς της BMW 3 Series, την οποία ο φακός είχε συλλάβει ξανά, αλλά χωρίς να φαίνεται το σχήμα του εμπρός προφυλακτήρα.

Η νέα «3άρα», με κωδική ονομασία G20, θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα F30, αλλά μάλλον όχι μέσα στο 2017. Το πιο πιθανό είναι να κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης, το 2018, ή λίγο αργότερα στην Έκθεση του ΠαρισιούΤα προηγούμενα πρωτότυπα της G20 είχαν εντοπιστεί να κάνουν δoκιμές στο Nürburgring, ωστόσο αυτό το πιο πρόσφατο δείχνει με περισσότερη ακρίβεια τη σχεδίαση της νέας γενιάς και βασικά μας προϊδεάζει ότι θα υιοθετήσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία της νέας Σειράς 5, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Το πιο χτυπητό παράδειγμα αυτής της σχεδιαστικής ομοιογένειας είναι ο εμπρός προφυλακτήρας. Απ’ ότι μπορούμε να δούμε θα έχει την ίδια διάταξη των τριών εισαγωγών αέρα. Επίσης, αν και τα εμπρός φωτιστικά σώματα καλύπτονται από βαρύ καμουφλάζ, φαίνεται πως μάλλον η δομή τους θα είναι παρόμοια με της Σειράς 5.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα «3άρα» G20 θα έχει πιο «τεταμένα» σχεδιαστικά στοιχεία, με περισσότερες ακμές και γωνίες. Επίσης είναι σχεδόν βέβαιη η σχεδιαστική διάχυση προς τα κάτω, που σημαίνει πως συνολικά η G20 θα προσομοιάζει με την νέα «5άρα». Μένει να δούμε σε ποιο βαθμό. Περίπου την ίδια τακτική «μπάμπουσκας» άλλωστε έχει ακολουθήσει και η Mercedes-Benz με τις S, E και C-Class να μοιάζουν πάρα πολύ σε βασικά σχεδιαστικά μοτίβα, τόσο ώστε να φαίνονται σχεδόν ίδιες, αλλά με μικρότερες διαστάσεις προς τα κάτω. Οι φωτογράφοι μάλιστα κατάφεραν να βγάλουν και μια δυο φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά μάλλον αυτό είναι της υπάρχουσας Σειράς 3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε τη νέα BMW 5 Series προπαραγωγής

Η γκάμα των κινητήρων της G20 θα έχει ως βάση τον 3κύλινδρο 1.5 τούρμπο βενζίνης. Οι αμέσως επόμενοι θα είναι δίλιτροι, τετρακύλινδροι, βενζίνης και ντίζελ.Προφανώς θα υπάρχουν και πιο δυνατοί κινητήρες, όπως 6κύλινδροι σε σειρά – πάντα με τούρμπο, συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα της επόμενης M3. Σίγουρα δε θα έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά θα είναι πιο οικονομικοί και με μικρότερες εκπομπές ρύπων. Άλλωστε η άφιξη της επόμενης γενιάς της Σειράς 3 θα συμπέσει με τους νέους, δρακόντειους κανονισμούς εκπομπών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος της γκάμας της νέας «3άρας» θα πρέπει να εκπέμπει λιγότερα από 100g/km CO2. Από πλευράς μετάδοσης, θα υπάρχουν πισωκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η 40χρονη εξέλιξη της BMW 3 Series [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube