Scoop: Η Mercedes-Benz GLC σε δημόσιο δρόμο [video]

Scoop: Η Mercedes-Benz GLC σε δημόσιο δρόμο [video]

Ένα ζεύγος από ελαφρά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της Mercedes-Benz GLC απαθανατίστηκαν σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους.

Η Mercedes-Benz βάζει τις τελευταίες πινελιές στη δεύτερη γενιά της GLK, που πλέον θα ονομάζεται GLC, και απαθανατίστηκε στο παρελθόν πολλές φορές από τους φωτογράφους-κατασκόπους.

Η αναμονή όμως φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της, καθώς η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι το σύμφωνα με το πρόγραμμα το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 17 Ιουνίου στη Γερμανία.  

Οι οπαδοί του τετραγωνισμένου και γωνιώδους παρουσιαστικού της GLK θα απογοητευθούν βλέποντας το πομπέ look της GLC, κάτι αναμενόμενο και σύμφωνο με το ντιζάιν των τελευταίων μοντέλων από τη φίρμα της Στουτγάρδης. Επίσης θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι η GLC είναι και μεγαλύτερη, προφανώς για να διαφοροποιηθεί από την GLA που αποτελεί το βασικό μοντέλο στην γκάμα των crossover/SUV της Mercedes-Benz.

Η νέα GLC βασίζεται σε γενικές γραμμές στη C-Class (W205), από την οποία προέρχονται οι κινητήρες, τα κιβώτια και το μεγαλύτερο πλήθος από τα μηχανικά  μέρη. Όπως έχουμε δει και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η καμπίνα επίσης κατά ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από τη C-Class, οπότε οι εκπλήξεις που αναμένουμε από το εσωτερικό του αυτοκίνητου κατά την επίσημη παρουσίασή του είναι λίγες.

Να θυμίσουμε ότι μια έκδοση κουπέ της GLC έχει ήδη επιβεβαιωθεί για παραγωγή. Το ντιζάιν αυτής θα προέρχεται σε γενικές γραμμές από το GLC Coupé Concept, αλλά μερικά από τα εξωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία , όπως το σχήμα των εξωτερικών καθρεφτών και οι εξατμίσεις, δεν θα υιοθετηθούν στο μοντέλο παραγωγής 

H Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει ότι το εμπορικό λανσάρισμα της GLC είναι προγραμματισμένο για τις 12 Σεπτεμβρίου και η πρεμιέρα της ενώπιον του κοινού θα γίνει στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης που ανοίγει τις πύλες του δύο ημέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube