Scoop: Αυτό είναι το νέο Suzuki Jimny

Scoop: Αυτό είναι το νέο Suzuki Jimny

Η νέα γενιά του δημοφιλούς 4x4 ετοιμάζεται για λανσάρισμα και οι «πρώιμες» φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μας παρουσιάζουν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το νέο Suzuki Jimny ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία μετά το καλοκαίρι και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν, από εταιρική προϊοντική παρουσίαση κατά πάσα πιθανότητα, μας προϊδεάζουν για το παρουσιαστικό του νέου μοντέλου.

Η παραγωγή της υπάρχουσας γενιάς έχει διακοπεί για να εκσυγχρονιστεί η γραμμή παραγωγής που θα υποδεχθεί τη νέα γενιά του μοντέλου. Οι φωτογραφίες όμως που βλέπετε μας δείχνουν ότι το νέο Jimny βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή και στις βασικές σχεδιαστικές του αρχές.

Σε αντίθεση με το Vitara, το νέο Jimny δεν θα ρίξει νερό στο «εκτός δρόμου» κρασί του, ούτε καν σχεδιαστικά. Για αυτό τον λόγο θα διατηρήσει την τετράγωνη ρετρό σχεδίαση που ευνοεί και την ορατότητα σε off road οδήγηση.

Suzuki Jimny 1

Η νέα γενιά του Jimny έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν μαζέψει οι άνθρωποι της Suzuki από τους ιδιοκτήτες του προηγούμενου μοντέλου. Οι τελευταίοι έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τις αποτελεσματικές εκτός δρόμου δυνατότητες και την αντοχή, και πολύ χαμηλότερα τα οδικά χαρακτηριστικά στην άσφαλτο. Παρόλα αυτά, η οδική συμπεριφορά του νέου Jimny θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Η Suzuki έχει πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης σε τέσσερις ηπείρους με σκοπό να μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω της παγκόσμιας αγοράς. Από πλευράς γκάμας κινητήρων, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά εικάζουμε ότι θα έχει τον 3κύλινδρο 1.0 BoosterJet και τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.2 DualJet. Στο σύστημα τετρακίνησης και τον τρόπο που την επιλέγεις, δεν θα υπάρξουν διαφορές για τους λόγους που προαναφέραμε.

Suzuki Jimny 2

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube