Scoop: Νέο Suzuki Jimny χωρίς καμουφλάζ, επίκειται λανσάρισμα [video]

Scoop: Νέο Suzuki Jimny χωρίς καμουφλάζ, επίκειται λανσάρισμα [video]

Κάπου στην Ιαπωνία, οι καρπαράτσι έχουν απαθανατίσει πολλαπλώς το ολοκαίνουργιο Jimny που είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του.

Οι φωτογραφίες του «πληροφοριοδότη» Ferd δείχνουν μια επιλογή από έτοιμα αυτοκίνητα παραγωγής που αναμένεται να παραδοθούν στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Suzuki σύντομα θα αποκαλύψει επίσημα την τέταρτη γενιά του Jimny. Και ο νεοφερμένος φαίνεται της προκοπής! Όπως αναμενόταν από τη Suzuki, το νέο Jimny που καλείται υπό τα όπλα κινείται στις τάξεις των σκληροτράχηλων SUV, με ξεχωριστή τετρακίνηση και καμπίνα χωρίς πολλές φιοριτούρες.

Οι φωτογραφίες του εσωτερικού, οι οποίες φαίνεται να είναι από καταθέσεις σε κάποιο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, δείχνουν πλευρικά παράθυρα με χειροκίνητους γρύλους, σύστημα HVAC με τρεις περιστροφικούς επιλογείς, ενσωματωμένο σύστημα infotainment με οθόνη αφής και δύο αναλογικά καντράν εκατέρωθεν μιας ψηφιακής οθόνης για τον πίνακα οργάνων. Φαίνονται επίσης δύο τετράγωνοι και δύο στρογγυλοί αεραγωγοί, όπως και ο λεβιές του σασμάν (βλ. γκάλερι).

suzuki jimny 2018
Όσον αφορά το εξωτερικό, η τέταρτη γενιά Jimny είναι μια μίξη κυβικών όγκων της Mercedes-Benz G-Class και του Jeep Renegade. Το κάθετο, καλαίσθητο στιλ όμως αποκτά μια δική του αισθητική ταυτότητα, μόλις παρατηρήσεις τα τετράγωνα τόξα των τροχών και τα φουσκωμένα φτερά. Οι κοντοί και στιβαροί στην όψη προφυλακτήρες και το μεγάλο ύψος δίνουν το απαραίτητο άρωμα «off road» στο γιαπωνέζικο 4x4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Suzuki Jimny MY 2015

Βέβαια, το παραπάνω άρωμα δεν είναι για το θεαθήναι, αλλά υποστηρίζεται αντίστοιχα με πλαίσιο τύπου σκάλας και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού. Κάτι που επίσης σημαίνει ότι στις καθημερινές συνθήκες ασφάλτινης οδήγησης το Jimny είναι πισωκίνητο. Για να επιλέξεις 4WD, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν από τους τέσσερις διακόπτες (έξι στην πάνω φωτογραφία) που βρίσκονται κάτω από τα χειριστήρια του κλιματισμού. Άρα, δεν υπάρχει ο παλιός, κλασικός λεβιές που είχε αφήσει να εννοηθεί η φήμη που σερνόταν μέχρι πρότινος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Suzuki Vitara 1.4 S BoosterJet AllGrip

Οι πλευρικοί αερόσακοι και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στο νέο Jimny όσον αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας. Όσον αφορά δε τα μοτέρ, ο κατάλογος των επιλογών θα περιλαμβάνει 4κύλινδρους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός με ελαφρύ υβριδικό σύστημα SHVS. Ο 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο BoosterJet που αποδίδει 110 άλογα και 16,3 kgm (Swift) θα μπορούσε επίσης να περιληφθεί στην ευρωπαϊκή γκάμα και γενικότερα στις αγορές με επιβαρυντικό φορολογικό σύστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube