Scoop: Αυτό είναι το νέο Citroën C3 2017;

Scoop: Αυτό είναι το νέο Citroën C3 2017;

Το νέο Citroën C3 βρίσκεται σε φάση εντατικών δοκιμών, πέντε μήνες πριν από την προγραμματισμένη παρουσίασή του, και το βαριά καμουφλαρισμένο μουλάρι θα μπορούσε να είναι αυτό.

Στην PSA είναι προφανές ότι οι ρόλοι γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαροι για τα συνιστώντα μέρη, δηλαδή τη Citroën, την Peugeot και την DS.

H μεν Peugeot παίζει στο γήπεδο των πιο upper class αυτοκινήτων, η DS είναι το premium κομμάτι, ενώ η Citroën έχει το ρόλο του «γήινου» κατασκευαστή της τριάδας. Άλλοτε δημιουργός νεωτερικής τεχνολογίας, η Citroen αλλάζει άρδην κατεύθυνση, αλλά όχι και τη δεσπόζουσα θέση της, καθώς τα μοντέλα της θα απολαμβάνουν υψηλής επικοινωνιακής πολιτικής.

Όπως εξάλλου αναμένεται να απολάβει της ίδιας πολιτικής και το νέο C3. Στο υφιστάμενο μοντέλο ο χρόνος έχει ήδη βαρύνει πολύ στο πετσί του, καθώς τα αυτοκίνητο διανύει την έβδομη χρονιά του σε κυκλοφορία, με πρώτη παρουσίαση το 2009. Μια καριέρα που ενισχύθηκε το 2013, οπότε και το C3 φρεσκαρίστηκε για να παραμείνει στο εμπορικό προσκήνιο.

Με την παραδοχή ότι η φωτογραφία ανήκει στο νέο C3 2017, αισθητικά και απ’ ό,τι μπορούμε να διακρίνουμε από το καμουφλάζ, έρχεται να ακουμπήσει κοντά στο C4 Cactus, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι θα διαθέτει μια εξελιγμένη μορφή των πρωτοποριακών προστατευτικών Airbumps.Τα πίσω φώτα, αρκετά στρογγυλά, και ο ριζικά ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας θα δώσουν ένα στιλ τελείως διαφορετικό στο νέο Citroen C3, που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα έρθει σε πλήρη ρήξη με την υφιστάμενη εικόνα του.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου Citroën C3 είναι προγραμματισμένο για το Mondial de l’ Automobile 2016, τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Παρίσι, αλλά πιθανότατα να δούμε επισήμως το αυτοκίνητο αρκετά νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube