Νέο Citroën C3 στο τέλος του 2016

Νέο Citroën C3 στο τέλος του 2016

Μετά από σχεδόν επτά χρόνια, μια νέα γενιά του C3 θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικούΤύπου το νέο Citroen C3 θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Επίσημη επιβεβαίωση από την μεριά της Citroën δεν υπάρχει πάντως, τουλάχιστον για την ώρα.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα του τωρινού Peugeot 208 και δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στις διαστάσεις, σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Αλλά θα γίνει καλύτερη εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου, προσφέροντας μεγαλύτερη ευρυχωρία. Στην καμπίνα, θα υπάρχει το infotainment με την οθόνη των 7 ιντσών και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την σχεδίαση, το σουπερμίνι της Citroen θα είναι στρογγυλεμένο, με απαλές καμπύλες και στοιχεία δανεισμένα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το C4 Picasso και το C4 Cactus. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένες εκδόσεις των κινητήρων πετρελαίου και βενζίνης που ήδη γνωρίζουμε από άλλα μοντέλα της μάρκας και του PSA γενικότερα. Όπως ο 1.2 βενζίνης σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, με 82 και 110 άλογα. Και ο 1.6 BlueHDi με 75, 99 και 120 ίππους. Με όλα τα μοτέρ το βασικό κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας και με αυτόματο.


Πηγή: Alvolante

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube