O Mate Rimac αναλύει το νέο C_Two [video]

O Mate Rimac αναλύει το νέο C_Two [video]

O ίδιος ο Κροάτης κατασκευαστής μάς μιλά για το νέο του ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων και 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Rimac κράτησε την υπόσχεσή του και αποκάλυψε στη Γενεύη ένα hypercar ακόμη πιο εκπληκτικό από το Concept One.

To C_Two άφησε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης άφωνους με τις προδιαγραφές του: ιπποδύναμη 1.914 PS και ροπή 234 kgm από τα 4 ηλεκτρικά μοτέρ του, επιτάχυνση 0-60 mph (0,97 km/h) σε 1,85”, 0-160 km/h σε 4,3”, 0-300 km/h σε 11,8” και τελική ταχύτητα 412 km/h! 

Η τεράστια μπαταρία του έχει χωρητικότητα 120 kWh και σύστημα διαχείρισης της θερμοκρασίας με υγρόψυξη. Η Rimac ανακοινώνει μια αυτονομία 650 km σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης NEDC.

To σύστημα κίνησης με τους 4 ηλεκτροκινητήρες παρέχει τη δυνατότητα μεταβλητής κατανομής της ροπής (torque vectoring) στους 4 τροχούς, σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις το C-Two από προσθιοκίνητο μέχρι πισωκίνητο μέσω ενός περιστροφικού χειριστηρίου στο ταμπλό. 

Rimac C_Two

Επιπλέον, η Rimac τοποθετεί σε κάθε C_Two 8 on-board κάμερες, δύο LIDAR, 6 πομπούς ραντάρ, μια ντουζίνα αισθητήρες υπερήχων κι ένα «εξαιρετικά ακριβές» GPS, ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για πλήρως αυτόνομη λειτουργία Επιπέδου-4 (όταν εξελιχθεί το απαραίτητο λογισμικό).

Σχεδόν και τα 150 C-Two που είχε προγραμματίσει να φτιάξει η Rimac έχουν προπωληθεί, σε τιμές που ξεκινούν από τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κροατικό hypercar, ακούστε τον ίδιο τον Mate Rimac να το αναλύει στον Johnny Smith του Fully Charged, σε ένα 12λεπτο video (που έχει και αγγλικούς υποτίτλους). 

[Πηγή: Fully Charged μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube