Το Renault Mégane R.S. Trophy-R κάνει ρεκόρ και στην Αυστραλία [video]

Το Renault Mégane R.S. Trophy-R κάνει ρεκόρ και στην Αυστραλία [video]

Αυτό είναι το τρίτο ρεκόρ προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής που κατακτά το γαλλικό hot hatch.

Μετά από τα ρεκόρ προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής σε Nürburgring και Spa-Francorchamps, το Renault Mégane R.S. Trophy-R ταξίδεψε στην Αυστραλία για να θέσει νέο ρεκόρ στην πίστα The Bend Motorsport Park.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Renault Mégane R.S. Trophy-R [video]

Το κορυφαίο hot hatch της γαλλικής φίρμας γύρισε την πίστα σε χρόνο 2:14.316 με οδηγό τον James Moffat. «Το ότι φέραμε ένα αυτοκίνητο δρόμου σε μια πίστα όπως το The Bend Motorsport Park και θέσαμε ρεκόρ που πλησιάζει τους χρόνους των αγωνιστικών μοντέλων που έτρεξαν εκεί το σαββατοκύριακο δείχνει τις δυνατότητες αυτού του οχήματος.» δήλωσε ο οδηγός που τρέχει στο πρωτάθλημα TCR με το αγωνιστικό Megane, ενώ παραδέχθηκε πως τον εντυπωσίασαν η απόδοση του κινητήρα, το φρενάρισμα και το κράτημα στις στροφές.

Renault

Να θυμίσουμε πως η έκδοση Trophy-R φορά τον 1.8 TCe Turbo απόδοσης 300 PS και 400 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ χάρη σε εκτενή δίαιτα ζυγίζει -130 kg λιγότερο από το Trophy. Την εικόνα συμπληρώνει η ανασχεδιασμένη ανάρτηση με αμορτισέρ Öhlins, τα κεραμικά φρένα της Brembo, η εξάτμιση της Akrapovič, τα ελαστικά της Bridgestone και βελτιώσεις στην αεροδυναμική.

Μόλις 12 από τις συνολικά 500 μονάδες του Renault Mégane R.S. Trophy-R θα καταλήξουν στην Αυστραλία, όπου η τιμή του ξεκινά από τα 74.990 δολάρια Αυστραλίας (δηλαδή 46.122 ευρώ). Ένα ακόμη μοντέλο στην έκδοση Record Braking (με τροχούς από ανθρακονήματα και carbon-κεραμικά φρένα) θα διατεθεί σε δημοπρασία για κάποιον τυχερό Αυστραλό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube