Frank van Meel: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την ηλεκτρική BMW M3»

Frank van Meel: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την ηλεκτρική BMW M3»

Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος M Division της BMW, Frank van Meel, δήλωσε σίγουρος ότι η ηλεκτρική BMW M3 θα είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες γενιές!

Η επομένη γενιά της BMW M3 θα είναι ηλεκτρική. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα εάν θα είναι και η καλύτερη M3 που κατασκευάστηκε ποτέ, θα φανεί στην πράξη. Ο ισχυρός ωστόσο άνδρας του «Μ Division» δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος...

Η βασική προϋπόθεση είναι απλή για τον Van Meel και την ομάδα του: να υπάρξει μια ασφαλής εξέλιξη του είδους.

«Νομίζω ότι ο στόχος είναι αρκετά σαφής, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε την εξέλιξη της M3 όπως αρμόζει στην ιστορία της» δήλωσε χαρακτηριστικά o Van Meel, για να προσθέσει «Αν αυτό ακούγεται απλό, δεν είναι. Θα πρέπει η μελλοντική M3 να είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς από την τρέχουσα γενιά και να καλύπτει τα υψηλά στάνταρντ απόδοσης και αίσθησης που έχουν συνηθίσει οι οδηγοί μας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα προσωπικά και oλόκληρη την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε». 

BMW M3

Ο van Meel αποκάλυψε επίσης ότι η ηλεκτρική BMW M3 θα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, στοιχείο που θα επιτρέψει στην ομάδα του όπως δήλωσε να επιτύχει με ακρίβεια όλα όσα έχει στο νου της.

«Ο συνδυασμός τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ θα προσφέρει πέρα από υψηλή απόδοση στο όχημα, εξαιρετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιεί κανείς το φρένο και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια και ευχαρίστηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει «όπως κάθε M3 έτσι και η ηλεκτρική γενιά θα είναι ένα αυτοκίνητο που το φυσικό πεδίο δράσης του θα είναι οι πίστες».

BMW M3

Δεν έκρυψε βέβαια και τους ενδοιασμούς τους αναφορικά με την επιτυχία του εγχειρήματος «Υπάρχουν πολλά πράγματα στο παρασκήνιο που χρίζουν ειδικής μελέτης, ειδικά όταν μιλάμε για μπαταρίες και χημεία αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε τη χρυσή τομή».  

Η BMW πάντως εργάζεται εδώ και καιρό στη νέα τεχνολογία μπαταριών που θα ενδείκνυται για μοντέλα υψηλών επιδόσεων και απαιτήσεων όπως η ηλεκτρική M3. Το BMW Battery Cell Centre of Excellence στο Μόναχο, έχει υποσχεθεί ότι η νέα αυτή γενιά μπαταριών θα προσφέρει 30% υψηλότερη αυτονομία, 30% μικρότερο χρόνο φόρτισης και 30% λιγότερο βάρος. Ίδωμεν...

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube