Πρωτότυπο BMW Gran Lusso Coupé: Νέα BMW Σειρά 8;

Πρωτότυπο BMW Gran Lusso Coupé: Νέα BMW Σειρά 8;

Το πολυτελές πρωτότυπο GT, σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον Pininfarina, σηματοδοτεί την επιστροφή μιας μεγάλης κλασικής BMW.

Αυτό το αεροδυναμικό πρωτότυπο BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, δίνει σχεδιαστική τροφή για την επιστροφή της BMW Σειράς 8.

Το πρωτότυπο που αποκαλύφτηκε στο διαγωνισμό της Villa d’Este στην Ιταλία, είναι ένα 4θέσιο GT που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του σχεδιαστικού τμήματος της BMW με το φημισμένο ιταλικό οίκο σχεδιασμού  Pininfarina. Βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πισωκίνητης πλατφόρμας που φιλοξενεί τα μηχανικά μέρη της BMW Σειράς 7 και κινείται από ένα τούρμπο 6λιτρο V12 με ισχύ 545 PS, τον ίδιο που χρησιμοποιεί η BMW 760i.

Το διθέσιο κουπέ είναι το πρώτο δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ της BMW και του Pininfarina. Στα πρόσφατα χρόνια, η BMW συνεργάστηκε με τον Zagato για τη δημιουργία διαφόρων πρωτοτύπων, μεταξύ αυτών και το πρόσφατο Zagato Coupé που βασίστηκε πάνω στην BMW Z4. Ωστόσο, αντίθετα με το Zagato Coupé, το Pininfarina Gran Lusso Coupé διαθέτει αμάξωμα μοναδικό και αποκλειστικά φτιαγμένο για το πρωτότυπο, κάτι που δείχνει ότι το σχεδιαστικό τμήμα της  BMW αναζητά ένα μελλοντικό δρόμο.
                         
Το Pininfarina Gran Lusso Coupé διατηρεί πολλά οικεία σχεδιαστικά στοιχεία από την BMW: Χαρακτηριστική επιβλητική σιλουέτα που δείχνει πως γέρνει προς τα πίσω, μακρύ εμπρός καπό, έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ και πίσω τζάμι, χαμηλό ύψος πλευρικών κρυστάλλων και θόλο καμπίνας μετατοπισμένο προς τα πίσω που τελειώνει σε ένα μικρό πίσω καπό.

Αυτό το στιλ που περιγράφεται βέβαια ως ένα και μοναδικό, η BMW διατείνεται ότι μπορεί να το φέρει στην παραγωγή με ελάχιστες αλλαγές. Το εξωτερικό του Pininfarina Gran Lusso Coupé συνδυάζει το επιθετικό εμπρός μέρος αλά ρύγχος καρχαρία -με τη σχεδιαστική φροντίδα στις γραμμές όμως που ήδη συναντάμε στα υφιστάμενα μοντέλα της BMW- με λεπτομέρειες από την εμπνευσμένη σμίλη του Pininfarina.

Η έντονη σπορ κομψότητα του εξωτερικού συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου συνταιριάζεται με παραδοσιακά στοιχεία των μοντέλων παραγωγής της BMW, όπως η κεντρική κονσόλα που είναι γυρισμένη προς τον οδηγό, Το εσωτερικό διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερις ενηλίκους.

Όλη η καμπίνα  χρησιμοποιεί υλικά πρώτης διαλογής, το ταμπλό είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμιο, οι δερμάτινες επενδύσεις tobacco brown είναι από τη φημισμένη ιταλική εταιρεία Foglizzo και οι ξύλινες επενδύσεις είναι μονοκόμματες, από το σπάνιο ξύλο kauri, προέλευσης Νέας Ζηλανδία.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube