Nέο VW ID.2all, ηλεκτροκίνηση για όλους

Nέο VW ID.2all, ηλεκτροκίνηση για όλους

H VW παρουσίασε το πρωτότυπο ID.2all, ένα ηλεκτρικό χάτσμπακ μήκους 4 m που όταν λανσαριστεί στην αγορά θα έχει τιμή εκκίνησης τις €25.000.

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε το πρωτότυπο VW ID.2all, ένα μοντέλο που έχει σκοπό να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή για όλους. 

Η έκδοση παραγωγής του θα παρουσιαστεί το 2025 με την VW να υπόσχεται τιμή εκκίνησης τις €25.000. Το ID.2all είναι μόλις ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η γερμανική φίρμα μέχρι το 2026.

VW ID.2all

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB Entry με ένα μοτέρ τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Η VW ισχυρίζεται παράλληλα ότι τo ID.2all συνδυάζει την ευρυχωρία ενός Golf στο μέγεθος ενός Polo.

Συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.050 mm, πλάτος 1.812 mm, ύψος 1.530 mm και μεταξόνιο 2.600 mm. O όγκος του χώρου αποσκευών είναι 490 lt, νούμερο που μπορεί να αυξηθεί στα 1.330 lt με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

VW ID.2all

Το concept κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 226 PS που το επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7". Η τελική ταχύτητα είναι 160 km/h και η αυτονομία αγγίζει τα 450 km. H φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% διαρκεί 20'.

Eξωτερικά, το ID.2all έχει λιτό ντιζάιν και μένει πιστό φυσικά στη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Το εμπρός μέρος έχει έντονες επιρροές από εκείνο του Golf και τα φώτα ενώνονται από μια φωτεινή γραμμή LED. Πίσω, τα φωτιστικά σώματα εκτείνονται σε όλο το πλάτος και το έμβλημα της VW δείχνει να είναι φωτιζόμενο. Ο προφυλακτήρας είναι σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και διαθέτει σχεδίαση σε στιλ διαχύτη.

VW ID.2all

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε μια οθόνη αφής διαγωνίου 12,9" στο κέντρο του ταμπλό για το infotainment που μπορεί να ελεγχθεί και από έναν περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Τέλος, το τιμόνι εξοπλίζεται με φυσικά κουμπιά και οδηγός μπροστά του αντικρίζει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,9".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube