Πρώτη φωτογραφία και video για τη νέα Jaguar F-PACE

Πρώτη φωτογραφία και video για τη νέα Jaguar F-PACE

Λίγες μέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή της στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η Jaguar έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της F-PACE.

Η Jaguar έχει γενέθλια φέτος, αφού κλείνει 80 χρόνια ιστορίας, και το γιορτάζει παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα. Μετά τις νέες ΧΕ και XF, σύντομα θα αποκαλύψει και το πρώτο σπορ crossover μοντέλο της, την F-PACE.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της F-PACE στην Έκθεση Φρανκφούρτης, στις 15 Σεπτεμβρίου, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της. Βέβαια, ήδη έχουμε δει αρκετές φορές πρωτότυπα δοκιμών, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η F-PACE εμφανίζεται επίσημα χωρίς καμουφλάζ. Έτσι αποκαλύπτεται πλήρως το προφίλ της, που παραπέμπει στο πρωτότυπο C-X17.

Η νέα Jaguar F-PACE είναι ένα σπορ crossover, χτισμένο πάνω στην αλουμινένια πλατφόρμα στην οποία βασίζεται και η Jaguar XE. Σύμφωνα με την εταιρία θα προσφέρει σπορ οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και επαρκείς χώρους για πέντε άτομα και τις αποσκευές τους. Τα πιο προσιτά μοντέλα της γκάμας θα χρησιμοποιούν τους νέους 2λιτρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της οικογένειας Ingenium, ενώ ένας 3λιτρος V6 θα τοποθετηθεί στην έκδοση S. Η κορυφαία έκδοση SVR, η οποία όμως θα λανσαριστεί αρκετά αργότερα, θα φοράει τον υπερτροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 της F-Type R.



Η νέα Jaguar F-PACE θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Jaguar-Land Rover στο Solihull του Ην. Βασιλείου, και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube