Πρόγευση για τη Lancia Ypsilon με μια ηλεκτρική Edizione Limitata

Πρόγευση για τη Lancia Ypsilon με μια ηλεκτρική Edizione Limitata

Η αναγέννηση της φίρμας θα ξεκινήσει με τη νέα γενιά της Lancia Ypsilon, ενός ηλεκτρικού σουπερμίνι με το όνομα Edizione Limitata Cassina, σε μόλις 1906 κομμάτια.

Lancia Ypsilon, Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

Ο Όμιλος Stellantis προσφέρει μια νέα ευκαιρία -την τελευταία;- στη Lancia. Και αυτή η αναγέννηση ξεκινά σήμερα 27 Νοεμβρίου 2023, στην 117η επέτειο του Ιταλού κατασκευαστή.

Γνωρίζουμε ότι τρία μοντέλα είναι στα σκαριά, αλλά δεν θα δούμε ακόμα κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα Lancia Ypsilon.

Ύστερα από τη Lancia Ypsilon, σειρά έχουν η νέα Gamma και η νέα Delta που αναμένονται το 2026 και το 2028 αντίστοιχα

Μια εικόνα teaser αποκαλύπτει μόνο το «tavalino» του ιταλικού σουπερμίνι: Ένα «τραπεζάκι» λοιπόν που θα σου επιτρέπει να «να νιώσεις σαν στο σπίτι σου όπου κι αν βρίσκεσαι».

Lancia Ypsilon, Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina
Οι δύο Luca σφραγίζουν τη συνεργασία των δύο εταιρειών με την υπογραφή του. O επικεφαλής της Lancia, Luca Napolitano και ο CEO της Cassina, Luca Fuso.

 

Παρουσιασμένη υπό τη μορφή της 100% ηλεκτρικής Edizione Limitata Cassina, η νέα Lancia Ypsilon θα κατασκευαστεί σε 1906 αριθμημένα κομμάτια. Αριθμός όχι τυχαίος, μιας και πρόκειται για αναφορά στο έτος γέννησης του Ιταλού κατασκευαστή. Η Cassina από την άλλη είναι ένας Ιταλός κατασκευαστής επίπλων πολυτελείας που έχει εδραιωθεί στον κόσμο του οικιακού ντιζάιν. Ο ισχυρός συμβολισμός είναι ότι η νέα Lancia θέλει να είναι συνώνυμη με την «ιταλική δεξιοοτεχνία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 25 Lancia, αμνοί και ερίφια [videos]

Πάντως εμείς να σημειώσουμε ότι το όνομα «Lancia» ήταν από τα γεννοφάσκια του συνυφασμένο με την τεχνολογική καινοτομία και πρωτοπορία. Με πλατφόρμες τους, κομψά σπορτίφ ή σπορ σπορ αυτοκίνητα. Οπότε, η επανεκκίνηση της τορινέζικης φίρμας με ένα σουπερμίνι δεν μας ακούγεται αβανταδόρικη. Έστω και σε αυτόν τον ηλεκτρικό κόσμο που ανατέλλει. Πόσω μάλλον αν όλη η σπουδή της αναγέννησης της φίρμας ποντάρει αποκλειστικά στο ντιζάιν. Οι lancisti σαφώς και δεν προσδοκούν σε μια αναγέννηση με χάντρες και καθρεφτάκια…

Lancia Ypsilon, Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia, 1906 - ? Η άνοδος, η πτώση και η ηλεκτροπληξία

Επανερχόμενοι στο πρόγραμμα των μοντέλων λοιπόν, να πούμε ότι ύστερα από τη Lancia Ypsilon, σειρά έχουν η νέα Gamma και η νέα Delta που αναμένονται το 2026 και το 2028 αντίστοιχα. Το 2025, μια ελαφρώς πιο σπορ έκδοση HPE (High Performance Electric) του νέου Ypsilon θα ενταχθεί στην γκάμα της φίρμας που θα ντεμπουτάρει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube