Προ των πυλών το νέο VW Tiguan

Προ των πυλών το νέο VW Tiguan

H VW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της τρίτης γενιάς του Tiguan που θα είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και ως plug-in hybrid και θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2023.

VW Tiguan

Ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου VW Tiguan εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στους δρόμους της Γερμανίας με ελάχιστο καμουφλάζ, δείχνοντάς μας ότι το μοντέλο βρίσκεται πολύ κοντά στο ντεμπούτο του στην αγορά, το οποίο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Όπως μας έχει συνηθίσει ο Γερμανός κατασκευαστής, σχεδιαστικά, η τρίτη γενιά του C-SUV θα αποτελέσει εξέλιξη του προκατόχου της, υιοθετώντας της σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της VW.

VW Tiguan

Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Tiguan θα υιοθετήσει τη μινιμαλιστική σχεδίαση με ελάχιστα φυσικά κουμπιά και τη νέα μεγαλύτερη οθόνη infotainment που θα λανσάρει το ανανεωμένο Golf.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται όπως και τα CUPRA Formentor και VW Golf στην πλατφόρμα MQB Evo. Κάτω από το καπό θα διατηρήσει τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ και θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in hybrid. Αργότερα, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και καυτή έκδοση με την επιγραφή «R».

VW Tiguan

Τέλος, η τρίτη γενιά του Tiguan υπολογίζεται ότι θα μείνει στην γκάμα της VW μέχρι το 2030, έπειτα το μέλλον του γερμανικού SUV παραμένει αβέβαιο και ίσως συνεχίσει ως αποκλειστικά ηλεκτρικό, ακολουθώντας το παράδειγμα της ένατης γενιάς του Golf. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube