Ηλεκτρική η ένατη γενιά του VW Golf

Ηλεκτρική η ένατη γενιά του VW Golf

H ένατη γενιά του VW Golf θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική και αναμένεται να λανσαριστεί προς το 2028, αποτελώντας μέλος της οικογένειας μοντέλων ID.

VW Golf

Πριν από λίγους μήνες, ο νέος CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δεν είχε λάβει ακόμη την τελική της απόφαση για το μέλλον του VW Golf. 

Νεότερα ρεπορτάζ, ωστόσο, έρχονται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση, τονίζοντας ότι η VW έχει αποφασίσει να μην δώσει τέλος στο μακροβιότερο μοντέλο στην γκάμα της σήμερα. Έτσι, το Golf αναμένεται να περάσει και στην ένατη γενιά του η οποία όμως, θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Το ηλεκτρικό πλέον Golf, θα διατηρήσει το βαρύ του όνομα και θα αποτελέσει μέλος της ηλεκτρικής γκάμας ID. «Δεν υπάρχει λόγος να του αλλάξουμε το όνομα, έχουμε κάποια ιστορικά ονόματα όπως Golf και GTI και θα ήταν τρελό να μην τα συνεχίσουμε» ανέφερε ο Schäfer, μιλώντας στο βρετανικό Autocar.

«Δεν θα αφήσουμε το Golf σε καμία περίπτωση και ίσως στο μέλλον να δούμε ένα ID. Golf», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της VW.

VW Golf

O Schäfer ξεκαθάρισε ότι το νέο Golf δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του ID.3 καθώς τα δύο μοντέλα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και δεν έχουν το ίδιο μέγεθος, προσθέτοντας ότι τα δύο μοντέλα μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς πρόβλημα στην ευρύτερη γκάμα της μάρκας.

Όσο για την όγδοη γενιά του Golf, στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς αναμένεται να δεχθεί μια μικρή ανανέωση πριν δώσει στην σκυτάλη στην ένατη γενιά που αναμένεται να λανσαριστεί το 2028 και να βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP του VW Group.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube