Πράσινο φως για την ηλεκτρική Porsche Cayenne

Πράσινο φως για την ηλεκτρική Porsche Cayenne

H ηλεκτρική Porsche Cayenne πήρε το πράσινο φως και θα λανσαριστεί μετά το 2025, ακολουθώντας τις νέες ηλεκτρικές Macan και 718.

Porsche

Μετά από έντονες φήμες που κάνουν εδώ και καιρό το γύρο του διαδικτύου, η Porsche επιβεβαίωσε τον ερχομό της ηλεκτρικής Cayenne. H ανακοίνωση ήρθε δια στόματος του CEO της, Oliver Blume, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου της εταιρείας.

O Βlume περιέγραψε τη νέα ηλεκτρική Cayenne ως την τέταρτη γενιά του SUV, κάτι που σημαίνει ότι δε θα βασίζεται στο σημερινό μοντέλο το οποίο θα φρεσκαριστεί σύντομα.

Porsche

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche θα κυκλοφορήσει στις αγορές μετά το 2025, ακολουθώντας το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Macan και της ηλεκτρικής 718. Παράλληλα, η Porsche επιβεβαίωσε και τον ερχομό ενός ηλεκτρικού SUV μεγαλύτερο σε μέγεθος από την Cayenne που θα προορίζεται κυρίως για τις αγορές της Β. Αμερικής και της Κίνας.

Μέχρι το 2030, o Γερμανός κατασκευαστής φιλοδοξεί το 80% των ετήσιων πωλήσεων του να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Porsche

Τέλος, η Porsche μπορεί να έχει εστιάσει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών της στον εξηλεκτρισμό, ωστόσο, εξακολουθεί να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα συνθετικά καύσιμα καθώς σύμφωνα με την ίδια μπορούν να φανούν χρήσιμα για τα συμβατικά αυτοκίνητα που ήδη υπάρχουν καθώς και μοντέλα περιορισμένης παραγωγής στο μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι η Porsche έχει ξεκινήσει πιλοτικά την παραγωγή συνθετικών καυσίμων στη Χιλή από το Δεκέμβριο του 2022.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube