Στην τελική ευθεία η νέα Porsche Cayenne

Στην τελική ευθεία η νέα Porsche Cayenne

H Porsche δημοσίευσε στιγμιότυπα από τις απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της ανανεωμένης Cayenne που θα κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο.

To 2022, με 96.604 πωλήσεις παγκοσμίως, η Porsche Cayenne ανακυρήχθηκε το best seller μοντέλο του γερμανού κατασκευαστή αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Macan για σχεδόν 9.000 κομμάτια. Περίπου έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο της τρίτης γενιάς της, η φίρμα ετοιμάζεται να την ανανεώσει σε «μια από τις πιο εκτενείς αναβαθμίσεις προϊόντων στην ιστορία της Porsche», όπως τονίζουν τα στελέχη της.

Θέλοντας να μας προετοιμάσει για την παρουσίαση της ανανεωμένης Cayenne που είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο, η Porsche δημοσίευσε στιγμιότυπα από τις τελευταίες και απαιτητικές δοκιμές εξέλιξής της.

Porsche Cayenne

Σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών τους, οι πρωτότυπες Cayenne έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 4 εκατ. χιλιόμετρα σε τέσσερις ηπείρους. Από τις ψυχρές συνθήκες του αρκτικού κύκλου, τις εκτός και εντός δρόμου διαδρομές στην Ισπανία και τις ΗΠΑ, έως και τους αμμόλοφους του Μαρόκο.

Η Porsche γνωρίζει καλά ότι ελάχιστες Cayenne θα πατήσουν εκτός ασφάλτου αλλά θέλει να είναι σίγουρη πως το SUV της θα τα φέρει εις πέρας σε οποιεσδήποτε συνθήκες και της ζητηθούν από τους ιδιοκτήτες της.

Porsche Cayenne

Αυτό που γνωρίζουμε για τη νέα Cayenne είναι ότι θα εξοπλίζεται με ένα ημι-ενεργό σασί, προβολείς HD-Matric LED και μια νέα αερανάρτηση με διπλούς θαλάμους και έλεγχο συμπίεσης και επαναφοράς των αμορτισέρ.

Κάτω από το καπό της, η βασική έκδοση με τον V6 κινητήρα αναμένεται να έχει αυξημένη ισχύ, ενώ στη θέση του 2.9 lt V6 της Cayenne S θα βρεθεί ένας 4.0 lt twin-turbo V8. Στην κορυφή της γκάμας θα συνεχίσει να βρίσκεται η έκδοση Turbo GT που σύμφωνα με ρεπορτάζ η ιπποδύναμή της θα φτάσει τους 650 PS.

Porsche Cayenne

Τέλος, όπως είναι φυσικό, η Cayenne θα φρεσκαριστεί εξωτερικά και θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα καλούδια συνδεσιμότητας και ασφάλειας που προσφέρει η Porsche στα νεότερα μοντέλα της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube