Πράσινο φως για την 7θέσια Porsche

Πράσινο φως για την 7θέσια Porsche

To 2027 η Porsche θα λανσάρει στην κορυφή της γκάμας της ένα ηλεκτρικό crossover με μήκος πάνω από 5 m και χώρο για επτά επιβάτες.

Porsche

Περίπου στα μέσα του 2022, ο CEO της Porsche ανακοίνωσε ότι η μάρκα σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα της με ένα νέο SUV μεγαλύτερο σε μέγεθος από τις Macan και Cayenne. Θα είναι ηλεκτρικό, θα μπορεί να μεταφέρει έως επτά επιβάτες στο εσωτερικό του και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, το νέο ηλεκτρικό SUV έχει αποκτήσει στο εσωτερικό της Porsche την κωδική ονομασία K1 και θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα PPE που εξελίσσει η γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με την Audi.

Θα υιοθετήσει αρχιτεκτονική 920 V που θα του προσφέρει κορυφαίους χρόνους φόρτισης, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του θα ξεπερνά τις 100 kWh, με την αυτονομία να αγγίζει τα 700 km. Εμφανισιακά, η σιλουέτα του θα κινείται ανάμεσα σε σεντάν και crossover με το μήκος του να ξεπερνά τα 5 m.

Porsche

To πρώτο 7θέσιο μοντέλο της Porsche θα λανσαριστεί το 2027 εστιάζοντας κυρίως στα παχιά πορτοφόλια των αγορών της Β. Αμερικής και της Κίνας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις των στελεχών της Porsche, όταν το μεγάλο ηλεκτρικό της SUV βγει στις αγορές, η τιμή εκκίνησης του αναμένεται να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Cayenne!

Τέλος, θα είναι το πέμπτο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche μετά από την Taycan, τη νέα Macan, τις νέες Boxster/Cayman και την ηλεκτρική Cayenne που φήμες θέλουν να κάνει ντεμπούτο το 2026.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube