Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Nissan Z;

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Nissan Z;

Η Nissan επιβεβαίωσε την ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα η έκδοση παραγωγής του νέου Z.

Η πολυαναμενόμενη έκδοση παραγωγής του Nissan Z θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Αυγούστου του 2021, έντεκα μήνες μετά από την παρουσίαση του πρωτοτύπου Nissan Z Proto (2020). Η ιαπωνική φίρμα επιβεβαίωσε την ημερομηνία της διαδικτυακής πρεμιέρας στην οποία θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Ζ.

Σχεδιαστικά, όπως έχουμε δει σε φωτογραφίες που διέρρευσαν από το εργοστάσιο, η έκδοση παραγωγής θα είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο, με ελάχιστες διαφορές στις χειρολαβές, την χρωμιωμένη γρίλια, τα φώτα, τον πίσω προφυλακτήρα και την ενσωματωμένη αεροτομή στην ουρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του Nissan Z [video]

Nissan Z

Γνωρίζουμε επίσης πως το μοντέλο θα φορά twin-turbo κινητήρα V6 3,0 λίτρων με φημολογούμενη απόδοση 400 PS ή 450 PS. Το μοτέρ θα συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το αυτόματο 9G-Tronic της Mercedes-Benz. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το βάρος των 1.475 kg είναι παραπλήσιο με του απερχόμενου 370Z, όπως και οι εξωτερικές διαστάσεις.

Να θυμίσουμε πως το νέο Z βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας της υφιστάμενης γενιάς που βρίσκεται στην αγορά από το 2009, με προσθήκη αλουμινίου, βελτίωση της ακαμψίας και στοιχεία carbon fibre. Αργότερα θα ακολουθήσει και η έκδοση Nismo με επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και πλήρες bodykit, όμως πιθανότατα δεν θα δούμε ανοιχτή έκδοση Roadster.

Πηγές από το εσωτερικό της Nissan αναφέρουν πως η τιμή του νέου Z θα ξεκινά στις ΗΠΑ από τα $34.995 (€28.767). Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία με το όνομα Fairlady Z όμως δυστυχώς δεν προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης λόγω των αυστηρών περιορισμών στις εκπομπές ρύπων.

Η παραγωγή του Nissan Z θα ξεκινήσει από τα τέλη του 2021, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube