Πόσα θα πλήρωνες για το πιο γρήγορο SUV του πλανήτη;

Πόσα θα πλήρωνες για το πιο γρήγορο SUV του πλανήτη;

Όταν υπάρχουν μοντέλα όπως η Lamborghini Urus, η Ferrari Purosangue, η Bentley Bentayga, η Aston Martin DBX 707 και κυρίως το Tesla Model X Plaid, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για θαρραλέα δήλωση.

Παραδοσιακοί κατασκευαστές σπορ μοντέλων όπως η Ferrari κι η Lamborghini έχουν μπει στον χορό των υπερ-SUV, αλλά ο διάσημος βελτιωτής από τη Γερμανία ισχυρίζεται ότι η Brabus 900 Rocket είναι το «πιο γρήγορο SUV στον πλανήτη». Και τώρα μπορείς να το αγοράσεις.

Θαρραλέα δήλωση για ένα μοντέλο που ξεκίνησε τη ζωή του ως μια «ταπεινή» Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé. Ο βελτιωμένος διτούρμπινος V8 των 4,0 lt έχει υπερκυβιστεί στα 4,5 lt κι αποδίδει πλέον 900 PS στις 6.200 rpm και 1.050 Nm.

Η εργοστασιακή έκδοση αρκείται σε 612 PS και 850 Nm, οπότε και χρειάζεται 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h. Η Brabus 900 Rocket Edition της χρειάζεται 3,3" για το 0-100 κι έχει τελική ταχύτητα 330 km/h.

Brabus 900 Rocket

Όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα νούμερα, δυσκολευόμαστε να επαληθεύσουμε ότι πρόκειται για το «πιο γρήγορο SUV στον πλανήτη». Θυμίζουμε ότι για το Tesla Model X Plaid ανακοινώνονται 2,6" για το 0-100 και τελική ταχύτητα 262 km/h.

Η λειτουργία Coming Home περιλαμβάνει σύστημα εξάτμισης με ενεργή διαχείριση ήχου ώστε να μην ενοχλείς τη γειτονιά επιστρέφοντας αργά τη νύχτα. Ίσως τα πιο αθόρυβα θερμικά 900 PS.

Brabus 900 Rocket

Η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί χάρη στις ανθρακονημάτινα βοηθήματα, ενώ οι ζάντες των 24 ιντσών φορούν ελαστικά Vredestein. Ωστόσο, αν θέλετε να επαληθεύσετε την προαναφερθείσα μέγιστη ταχύτητα, θα πρέπει να επιλέξετε τις ζάντες των 23 ιντσών.

Η καμπίνα διαθέτει μερικές ιδιαίτερου γούστου πινελιές, ίσως στα όρια του εκκεντρικού. Έχουν κατασκευαστεί μόνο 25 αυτοκίνητα κι όποτε κάποιο εμφανίζεται προς πώληση, αναμενόμενα αλλάζει χέρια για μια μικρή περιουσία.

Brabus 900 Rocket

Γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Brabus 900 Rocket Edition δεν είναι ακριβώς φρέσκο μοντέλο. Παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια και μία κατέληξε πρόσφατα στην κατοχή της VDM Cars. 

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φειδωλή στα στοιχεία που αναφέρει. Δεν αναγράφεται ούτε πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει το μοντέλο, αλλά πολύ περισσότερο ούτε η ακριβής τιμή. Πιθανότατα για να μην προκαλέσει καρδιακή προσβολή στους ενδιαφερόμενους. Λοιπόν, πόσο αξίζει κατά τη γνώμη σου «πιο γρήγορο SUV στον πλανήτη»;

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube