Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Ο ανταγωνιστής των Porsche Cayenne Coupé Turbo S E-Hybrid και BMW X6 M Competition.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα GLE 63 S Coupé, δηλαδή την κορυφαία έκδοση της GLE Coupé με έμφαση στις επιδόσεις.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo V8 4,0 λίτρων που σε συνδυασμό με ήπια υβριδικό σύστημα EQ Boost 48V. Το μοτέρ αποδίδει 611 PS και 850 Nm ροπής, με έως και 21 PS και 250 Nm επιπλέον από το σύστημα EQ Boost. Το αυτόματο κιβώτιο Speedshift TCT 9 σχέσεων στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic+. Το μοντέλο εξοπλίζεται με ενεργή αερανάρτηση AMG Ride Control + που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος, ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού, σύστημα active roll stabilization και επτά προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+, Individual, Race, Trail και Sand) που αλλάζουν το χαρακτήρα του ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 399 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 371 mm με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω, ενώ προαιρετικά διατίθενται και carbon ceramic.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,8" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 km/h.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLE Coupé

 

 

Αισθητικά, η GLE 63 S Coupé ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες GLE Coupé χάρη στο πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει χρωμιωμένη γρίλια "Panamericana", μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα (ελαφρώς διαφορετικές σε σύγκριση με την Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé), σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, μαύρες ζάντες 22", εσοχές στον πίσω προφυλακτήρα και ενσωματωμένο διαχύτη που φιλοξενεί τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Με το προαιρετικό πακέτο Night Package οι λεπτομέρειες είναι βαμμένες σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και τα παράθυρα έχουν φιμέ κρύσταλλα.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη από τη συγγενική GLE 63, με δύο μεγάλες οθόνες για το σύστημα MBUX, επενδύσεις από Nappa leather, σπορ καθίσματα, σπορ τριάκτινο τιμόνι, λεπτομέρειες σε στυλ ανθρακονημάτων, αλουμινένια πεντάλ και εμβλήματα της AMG σε διάφορα σημεία της καμπίνας. Η έκδοση S έχει επιπλέον ασημί ραφές, στάνταρ ambient φωτισμό και γκρι ζώνες ασφαλείας.

Οι παραγγελίες για τη νέα Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη, με κυριότερους ανταγωνιστές της στην αγορά τις Porsche Cayenne Coupé Turbo S E-Hybrid και BMW X6 M Competition.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube