Πώς θα ήταν ένα ηλεκτρικό Honda S2000;

Πώς θα ήταν ένα ηλεκτρικό Honda S2000;

Μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από ανεξάρτητο σχεδιαστή μας δείχνει ένα υποθετικό αμιγώς ηλεκτρικό Honda S2000.

Το Honda S2000 (1999-2009) είναι ένα από τα πισωκίνητα ρόουντστερ που άφησαν εποχή ως ένα από τα τελευταία αναλογικά σπορτσκαρ με επιθετικό σχεδιασμό, ατμοσφαιρικό κινητήρα και ιδιαίτερη οδική συμπεριφορά. Πώς θα έμοιαζε όμως μια πιθανή αναβίωση του μοντέλου με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης; Την απάντηση έρχεται να δώσει ο καλλιτέχνης Rain Prisk με ένα υποθετικό rendering.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φήμες για επιστροφή του Honda S2000

Ο σχεδιαστής επέλεξε να διατηρήσει τις αναλογίες του S2000 με μακρύ καπό και σφηνοειδές σχήμα. Στη μάσκα χρησιμοποίησε στοιχεία από τη σημερινή σχεδιαστική γλώσσα της Honda με λεπτά φώτα LED, καλυμμένη γρίλια και εσοχές χαμηλά στον προφυλακτήρα με ανθρακονημάτινα πτερύγια. Το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, η ψηλή γραμμή μέσης και οι αψίδες πίσω από τα καθίσματα που σβήνουν στην ουρά κάνουν το αυτοκίνητο να μοιάζει πολύ γρήγορο ενώ οι σκουρόχρωμες ζάντες και οι λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού δίνουν μια εξωτική νότα.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Honda S2000 ήταν ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων που απέδιδε 240 PS στις 7.800 rpm και το εξαιρετικό χειροκίνητο εξάρι που έστελνε τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Αφαιρώντας τα από την εξίσωση έχουμε να κάνουμε με μια εντελώς διαφορετική εμπειρία οδήγησης, παρότι ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα χάριζε σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στο ιαπωνικό ρόουντστερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda S2000: Επιστρέφει 20 χρόνια μετά

Δε γνωρίζουμε αν η Honda σκοπεύει να επαναφέρει το S2000 στην αγορά ως ηλεκτρικό, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας ώστε οι μπαταρίες να γίνουν πιο αποδοτικές και να προσθέτουν λιγότερο βάρος στην κατασκευή. Όπως και να έχει, το όραμα του Rain Prisk έχει ενδιαφέρον - πάντα ως μια ανεξάρτητη σχεδιαστική μελέτη που δεν σχετίζεται με την Honda.

[Πηγή: Rain Prisk μέσω Insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube