Φήμες για επιστροφή του Honda S2000

Φήμες για επιστροφή του Honda S2000

To Honda S2000 δεύτερης γενιάς ίσως χρησιμοποιεί τον δίλιτρο κινητήρα του Civic Type R με ακόμα περισσότερη δύναμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού Forbes, το Honda S2000 είναι πιθανό να επιστρέψει με μια ολοκαίνουργια δεύτερη γενιά το 2024, με αφορμή τα 25 χρόνια από την παρουσίαση του μοντέλου πρώτης γενιάς (1999-2009). Η τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι για το ιαπωνικό ρόουντσερ από επίσημα χείλη, ήταν η πρεμιέρα του πρωτοτύπου Honda S2000 20th Anniversary Prototype στην έκθεση του Τόκιο το 2019.

Η ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Forbes αναφέρει πως το τμήμα marketing της Honda εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής του δημοφιλούς roadster. Κάτω από το καπό φημολογείται πως θα βρεθεί μια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2,0 λίτρων που γνωρίζουμε από το Civic Type R, με αυξημένη απόδοση που ίσως φτάσει τους 350 PS. Φυσικά, τιμώντας την παράδοση, η κίνηση θα μεταδίδεται παραδοσιακά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Honda

Σχεδιαστικά, το Honda S2000 δεύτερης γενιάς θα διατηρήσει τις αναλογίες του προκατόχου του, με εκτενή χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων για διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα. Η καμπίνα θα είναι και πάλι διθέσια ενώ η οροφή θα είναι αναδιπλούμενη.

Δε γνωρίζουμε αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν και κατά πόσο η πανδημία θα επηρεάσει τα σχέδια της Honda για επιστροφή του S2000, όμως είναι σίγουρο πως αυτό το ενδεχόμενο θα ενθουσίαζε τους φίλους της ιαπωνικής φίρμας και όλους τους petrolheads ανά τον κόσμο.

[Πηγή: Forbes]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube