Η Honda UK θυμάται το S2000 [video]

Η Honda UK θυμάται το S2000 [video]

Το εμβληματικό roadster είναι το αντικείμενο του πρώτου από τη σειρά video Honda Heritage που ετοίμασε η βρετανική αντιπροσωπεία της εταιρίας.

Αυτές τις μέρες το όνομα της Honda αναφέρεται κυρίως με αφορμή την επανακατάκτηση του ρεκόρ προσθιοκίνητου παραγωγής στο Nürburgring από το νέο Civic Type R.

Όμως η Honda έχει και λαμπρό παρελθόν, στα σπορ αυτοκίνητα και όχι μόνο, το οποίο ανέλαβε να μας υπενθυμίσει η βρετανική αντιπροσωπεία της με μια νέα σειρά video την οποία ονομάζει Honda Heritage. Σε κάθε επεισόδιο, ο υπεύθυνος του δημοσιογραφικού στόλου της Honda UK, Tom Lynch, θα βγάζει από το γκαράζ και θα παρουσιάζει από ένα εμβληματικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας. Η αρχή γίνεται με το Honda S2000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντίλερ της Honda πούλησε ολοκαίνουργιο S2000 το 2016

Οι περισσότεροι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων γνωρίζουν αρκετά πράγματα για αυτό το πισωκίνητο roadster με τον ατμοσφαιρικό δίλιτρο των 240 PS στις 8.300 rpm και των 21,0 kgm στις 7.500 rpm. Το αυτοκίνητο της παρουσίασης είναι ένα από τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά το 2004, γνωστά με τον κωδικό ΑΡ2, και μάλιστα ένα Edition 100. Μια περιορισμένη έκδοση 100 αυτοκινήτων σε χρώμα Grand Prix White, με ανθρακί ζάντες κ.ά.

Το παρακάτω video δεν έχει πάντες και εντυπωσιακά περάσματα εντός και εκτός πίστας. Μπορεί όμως να μας κάνει να νοσταλγήσουμε το S2000, να συνειδητοποιήσουμε πως πέρασαν κιόλας 18 χρόνια από την παρουσίασή του και πριν αναρωτηθούμε γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη σημερινή γκάμα της Honda, να θυμηθούμε ότι ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube