Πώς είναι να οδηγείς την McLaren Speedtail για πρώτη φορά; [video]

Πώς είναι να οδηγείς την McLaren Speedtail για πρώτη φορά; [video]

Ο manager της σειράς μοντέλων Ultimate Series μοιράζεται μαζί μας την πρώτη εμπειρία του από το τριθέσιο υπεραυτοκίνητο.

Την έχουμε δει να πιάνει 403 km/h σε δοκιμές, και να κάνει κόντρα με μαχητικό αεροσκάφος F35 σε αεροδιάδρομο, όμως κανείς μας δεν ξέρει πως είναι να οδηγείς μια McLaren Speedtail για πρώτη φορά. Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, η McLaren δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Jonathan Beaumont, manager για τα μοντέλα της σειράς Ultimate Series, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας την πρώτη εμπειρία του από το υπεραυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Drag Race: McLaren Speedtail εναντίον F35

Η τριθέσια διάταξη με κεντρικά τοποθετημένη θέση οδήγησης, το αεροδυναμικό σχήμα που μοιάζει με σταγόνα, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η αίσθηση συμμετρίας, κάνουν την Speedtail να μη μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο παραγωγής. Όπως αποκαλύπτει ο Jonathan Beaumont, η πρώτη φορά που οδήγησε το αρχικό πρωτότυπο της Speedtail σε πίστα δοκιμών στην Indiana (ΗΠΑ) και μπήκε στη στροφή με 200 km/h χωρίς σύστημα ευστάθειας, ήταν μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη. Περιγράφει μάλιστα την αίσθηση οδήγησης σαν να βρίσκεσαι σε cockpit μαχητικού αεροσκάφους.

Να θυμίσουμε πως η Speedtail είναι η ισχυρότερη και η ταχύτερη McLaren παραγωγής όλων των εποχών. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποδίδει συνδυαστικά 1.070 PS και 1.150 Nm επιτρέποντας επιτρέποντας επιτάχυνση 0-300 km/h σε κάτω από 13" και τελική ταχύτητα 403 km/h. Η παραγωγή του υπεραυτοκινήτου είναι περιορισμένη σε 106 μονάδες ενώ οι παραδόσεις σε πελάτες έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: McLaren Speedtail: Έπιασε 403 km/h στο Kennedy Space Center

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube