McLaren Speedtail: Οι πρώτες εικόνες

McLaren Speedtail: Οι πρώτες εικόνες

Η McLaren τελικά βιάστηκε μερικές ώρες πριν από την παρουσίαση του νέου της σούπερκαρ, της Speedtail, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες.

Πρόκειται πιθανώς ένα από τα πιο τρελά σούπερκαρ των τελευταίων ετών, με τη McLaren να έχει ήδη καταφέρει να μας εκπλήξει εξίσου με το 1993, όταν λανσάρισε την F1. 

Η Speedtail είναι ο πνευματικός απόγονος της F1 και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Να τρέχει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε αντίθεση με τη Senna, η οποία είναι εντελώς κομμένη ραμμένη για την πίστα, αυτή εδώ ναι μεν παράγει μπόλικη κάθετη αεροδυναμική φόρτιση, με πτέρυγες και πτερυγίδια παντού, κρυφά και φανερά, αλλά και σε ένα πολύ ρευστό σχέδιο, που δεν διαταράσσεται ούτε από την ύπαρξη των καθρεφτών.

Η Speedtail φαίνεται να ανακατεύει σχεδόν όλα τα είδη. Αν και αναγνωρίζουμε το τυπικό εμπρός μέρος μιας McLaren -αναδιαμορφωμένο, είναι η αλήθεια-, το πίσω προκαλεί σύγχυση με αυτά τα εξαιρετικά λεπτά φώτα με ανάμεσά τους έναν τεράστιο διαχύτη και τον οπισθοκλινή κλωβό που σβήνει ανάμεσά τους.

McLaren Speedtail

Συνολικά, αυτό η Speedtail είναι μοναδική στο είδος της, αλλά μπορούμε να δούμε από ορισμένες οπτικές γωνίες την Jaguar XJ220, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πνεύμα της νέας McLaren, ιδιαίτερα με τη μακριά ουρά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Gordon Murray αναλύει το μεγαλοφυή σχεδιασμό της McLaren F1 [video]

Στο εσωτερικό, το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο. Το κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα του οδηγού είναι χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από την F1, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι καινούργια. Ο μεγάλος κεντρικός πίνακας διαθέτει πολλές οθόνες και οι καθρέφτες, όπως εξηγήσαμε, αντικαταστάθηκαν από κάμερες που μεταγράφουν τις εικόνες τους σε δύο οθόνες στις γωνίες του κόκπιτ.

McLaren Speedtail

Οι επενδύσεις των θυρών είναι πολύ «καθαρές» και μόνο η παρουσία χειριστηρίων πάνω από τον οδηγό, σε ένα κομμάτι που φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, διαταράσσει την καθαρότητα αυτού του εσωτερικού.

Κάτω από το καπό, η Speedtail αναμένεται να υιοθετήσει το V8 twin-turbo της McLaren με υβριδικό συνδυασμό που θα τον αναβάζει πάνω από τους 1.000 ίππους. Με τέτοια αεροδυναμική και ισχύ, το να ξεπερνά τα 400 km/h μάλλον θα πρόκειται για τυπική διαδικασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube