Porsche: Η Taycan θα λέγεται και… «Turbo»

Porsche: Η Taycan θα λέγεται και… «Turbo»

Η άφιξη των EV θα μπορούσε να οδηγήσει την Porsche σε αλλαγή ονοματοδοσίας και εξαφάνιση των εκδόσεων «Turbo». Παρόλα αυτά η Taycan θα έχει και έκδοση «Turbo».

Πώς να οδηγήσεις τους τυπικούς αγοραστές της Porsche σε θερμικά μοτέρ προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ο κατασκευαστής από το Zuffenhausen φαίνεται ότι σε επίπεδο ονοματολογίας βρήκε τη μέθοδο, διατηρώντας τα ονόματα της βενζινοκίνητης νομενκλατούρας της εταιρείας στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Η αρχή γίνεται μάλιστα από την Taycan, η οποία θα πωλείται στην έκδοση «Turbo». Προφανώς, το τούρμπο δεν θα υπάρχει σε αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά είναι μόνο ένα όνομα για να διατηρηθεί η ιεραρχία που ήδη υπάρχει στην Panamera.

Η Porsche θα προσφέρει τρία επίπεδα ισχύος και απόδοσης στην Taycan: Την στάνταρ έκδοση, την 4S και την Turbo, ξεκινώντας από τα 130.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μήνυμα που έλαβε ο... Alex. Όπως αναμενόταν, η Taycan θα πωλείται σε τιμές παρόμοιες με εκείνες της Panamera. Αλλά χωρίς τούρμπο, αυτή τη φορά...

Προς το παρόν, για να αποκτήσεις την Taycan, πρέπει να ανταποκριθείς σε ένα σύστημα παρόμοιο με της Tesla, δηλαδή μια προ-παραγγελία με κατάθεση. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube