Πλησιάζει η πρεμιέρα της Maserati Grecale

Πλησιάζει η πρεμιέρα της Maserati Grecale

Η Grecale είναι το μικρότερο SUV της Maserati που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Stelvio.

Η Maserati Grecale, το επερχόμενο premium D-SUV της ιταλικής φίρμας που θα συμπληρώσει τη γκάμα της κάτω από τη μεγαλύτερη Levante, έκανε την εμφάνισή του σε επίσημες φωτογραφίες με ελαφρύ καμουφλάζ.

Τις εικόνες που τραβήχτηκαν έξω από τα κεντρικά της Maserati στην Ιταλία, δημοσίευσαν στα προφίλ τους στο Instagram ο Klaus Busse (υπεύθυνος σχεδιασμού των Maserati, Alfa Romeo, FIAT, Abarth και Lancia) και ο Danilo Tosetti (Chief Designer στη Maserati).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Maserati MC20 [video]

Μπορεί το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε κίνηση και να φορά μπλε μεμβράνη που κρύβει τις λεπτομέρειες, όμως μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά νέα στοιχεία. Στη μάσκα ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια με το έμβλημα της Maserati, και τα ψηλά τοποθετημένα φώτα. Στο προφίλ μπορούμε να διακρίνουμε τα φουσκωμένα φτερά και τη γραμμή των παραθύρων, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε μακρόστενα φώτα σε οριζόντια διάταξη και διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. 

Maserati

Η Maserati Grecale θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo - όπως και η Stevio. Οι συμβατικές εκδόσεις που θα δούμε μέσα στο 2021 θα φορούν τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες της Maserati (και όχι της Alfa Romeo) με ήπια υβριδική τεχνολογία. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, κάτι που θα ισχύσει για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

Στόχος της Maserati είναι να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως οι Porsche Macan και Jaguar F-Pace, με δυναμική σχεδίαση και έμφαση στην πολυτέλεια.

Η παραγωγή της Maserati Grecale αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, στο Cassino της Ιταλίας όπου παράγεται και η συγγενική Alfa Romeo Stelvio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube