Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Renault Scénic E-Tech

Πλησιάζει η αποκάλυψη του νέου Renault Scénic E-Tech

H πρεμιέρα του ολοκαίνουριου Renault Scénic E-Tech πλησιάζει, με την γαλλική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία του νέου της μοντέλου που θα σταθεί πλάι στα Rafale, Austral, Espace και Grand Kangoo.

All New Renault Scenic E-Tech

Για άλλη μια χρονιά, οι Γάλλοι θα δώσουν το παρόν στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου, που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Εκεί, η Renault θα αποκαλύψει δύο νέα μοντέλα. Το ηλεκτρικό crossover, Scénic E-Tech, αλλά και το επαγγελματικό Grand Kangoo, πιθανότατα σε μια επιβατική επταθέσια έκδοση του.

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων αποκαλυπτηρίων, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε μια εικόνα που παρουσιάζει χωρίς προστατευτικό καμουφλάζ το μπροστινό τμήμα του νέου Renault Scénic E-Tech.

All new Renault Scenic E Tech 1

Αυτό που διακρίνεται, διότι το υπόλοιπο χάνεται στο σκοτάδι, είναι η μάσκα και τα εντυπωσιακά LED φώτα του επερχόμενου αυτοκινήτου. Η εικόνα αυτή έρχεται ως συνέχεια των πρώτων επίσημων εικόνων που είχε δημοσιεύσει πριν από περίπου 1,5 μήνα η Renault.

Σε αυτές παρουσίαζε καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του Scenic E-Tech σε δοκιμές εξέλιξης, μαζί με κάποιες πρώτες πληροφορίες. Το νέο Renault Scénic E-Tech θα χρησιμοποιεί την πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Renault Megane E-Tech.

Επιπλέον να σημειωθεί πως θα προσφέρεται μόνο ως 5θέσιο, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει 7θέσια διάταξη στην καμπίνα.

Renault Scénic E-Tech

Πέρα από την πλατφόρμα του Megane E-Tech, το Scénic θα μοιάζει αρκετά με το κομβικό αυτό για τη μάρκα μοντέλο και στο πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, θα εξοπλίζεται με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" και μια ακόμα οθόνη 12" για το σύστημα infotainment.

Θέλοντας να υιοθετήσει μια ταυτότητα, αλλά και εταιρική φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον, η Renault φρόντισε να επενδύσει τον εσωτερικό του διάκοσμο με ανακυκλώσιμα υλικά.

All new Renault Scenic E Tech 3

Στα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, επίσημη πληροφόρηση ακόμα δεν έχει υπάρξει. Πληροφορίες ωστόσο μιλούν για τρεις διαθέσιμες εκδόσεις. Οι δύο από αυτές θα παίρνουν ζωή από δύο μπαταρίες, χωρητικότητας 40 και 60 kWh. Αυτές λοιπόν οι μπαταρίες θα είναι ικανές να προσφέρουν αυτονομία της τάξης των 470 km.

Κι αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας η στάθμη της μπαταρίας μειωθεί δεν χρειάζεται πανικός. Σε μόλις 30 λεπτά, από το 15% η αυτονομία της μπαταρίας ανεβαίνει στο 80%. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επίσης το Scénic E-Tech να δανειστεί τη μεγαλύτερη μπαταρία 87 kWh του Nissan Ariya που συνδυάζεται με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Στην κορυφαία του έκδοση η ισχύς θα ξεπερνάει τους 300 ίππους. 

Ο ηλεκτρικός οίστρος της Renault αναμένεται να συνεχιστεί, με την παρουσίαση πέντε ηλεκτρικών σουπερμίνι, που θα αντικαταστήσουν το Renault Zoe.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube