To Pininfarina Battista στους δρόμους της Νέας Υόρκης [video]

To Pininfarina Battista στους δρόμους της Νέας Υόρκης [video]

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητων των 1.900 PS έκανε πρεμιέρα και στην Αμερική.

Το Pininfarina Battista φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, λίγο μετά την πρεμιέρα του στην Αμερική η οποία έλαβε χώρα στο Studio 525 της περιοχής Chelsea μιας και η εταιρεία δεν συμμετείχε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αμάξωμα σε απόχρωση Grigio Luserna satin-grey carbon με λεπτομέρειες σε Blu Iconica και στα πλαίσια της εκδήλωσης εκτέθηκε μπροστά σε συλλέκτες αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες υπεραυτοκινήτων, επιχειρηματίες και μέλη του αυτοκινητιστικού τύπου.

Pininfarina Battista

Το υπεραυτοκίνητο χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Rimac, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.900 PS και 2.300 Nm ροπής και μια μπαταρία 120 kWh που προσφέρει αυτονομία 450 km. Το μοντέλο ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2", τα 0-300 km/h έρχονται σε 12" ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h.

Να θυμίσουμε πως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Γενεύης τον προηγούμενο μήνα, και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων ξεκινώντας από το 2020. Σύμφωνα με την Automobili Pininfarina, πάνω από τα μισά Battista έχουν ήδη πουληθεί. Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η παρουσίαση του δεύτερου μοντέλου παραγωγής της που θα ανήκει στην κατηγορία των υπερ-πολυτελών SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube